Cand stai toata ziua cu telefonul in mana nu-i mai acorzi atentie si grija copilului tau

/ / Modificat: 2020-04-01
Cand stai toata ziua cu telefonul in mana nu-i mai acorzi atentie si grija copilului tau

Dispozitivele mobile sunt de mare ajutor astazi, dar au si dezavantaje. De multe ori ne inchidem in lumea noastra cu telefonul in mana si ii ignoram pe cei din jurul nostru, chiar si pe copii, ceva care poate fi extrem de enervant pentru ei.

Cand devii parinte trebuie sa accepti ca lucrurile si rutinele se schimba, nu mai poti fi ca inainte, sa petreci timp pe retelele de socializare sau pe WhatsApp, cand copilul cere atentie.

Ce daune ii provoci copilului cand stai pe telefon

Nu ai idee ce daune ii provoci micutului pe care il ignori din cauza telefonului mobil. Primul lucru pe care il manifesta este un sentiment de abandon emotional. Acest lucru inseamna ca simte, pur si simplu, ca exista ceva mai important pentru parintii lui decat el.

Acest lucru ii poate afecta serios stima de sine, facandu-l sa se simta abandonat si acest lucuru nu este departe de realitate, atunci cand tu esti acaparat de telefon. Copilul, la varsta lui frageda, simte ca pentru tine el nu este important si de aici poate aparea detasarea fata de tine. 

Multe dispute care apar intre parinti si adolescenti nu sunt cauzate de schimbarile hormonale, ci rezulta din decalajul de generatii care a fost stabilit in copilarie, etapa in care copilul a simtit lipsa afectiunii parintelui.

De aceea, trebuie sa fii foarte atent, cand alegi sa butonezi telefonul. Este recomandat ca, in timp ce copilul tau este mic, sa petreci cat mai mult timp cu el, sa nu-l lasi deoparte pentru o echipa.

Incearca sa-i dedici intotdeauna timpul si spatiul tau, este copilul tau si nu poate fi nimic mai important  decat el, indiferent de cat de ocupat esti.

Acorda-i atentie si nu face greseala sa crezi ca micutul tau nu iti trimite semnale, deoarece nu este asa. El iti trimite semnale clare ca ar trebui sa oferi atentie.

Cum isi manifesta nemultumirea

Primul lucru pe care il va face copilul tau este sa-si exprime nemutumirea. Asta are foarte multe de-a face cu furia pe care o manifesta de fiecare data cand te vede cu telefonul si poate incepe sa urle si sa planga pentru a-ti atrage atentia. Si nu trebuie sa-i reprosezi si sa-l certi. Doar stai cu el.

De asemenea, nu este bine sa-i explici faptul ca ceea ce faci este foarte important, deoarece poate duce la o respingere reala fata de tine. Pentru copilul tau, nu este nimic mai important decat tine. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Telefon Copil Stima de sine Grija

Articole recomandate

Citeste si despre