Top 10 nume de copii in Romania

/ / Modificat: 2012-07-03
Top 10 nume de copii in Romania

In Romania, cele mai populare nume de copii raman cele traditionale - Ana, Maria, Mihai, Andrei, Alexandru, insa vin din urma si nume importante de afara sau redescoperite, care vor sa darame "fortareata" formata numai din nume autohtone - Alesia, Daria, dar si alte nume mai putin obisnuite. Iata un top al celor mai frecvente nume de copii din Romania!

Alegerea numelui copilului este, uneori, o povara pentru parintii, care nu stiu cum sa faca sa puna micutului lor cel mai frumos, dar si interesant nume, care sa i se potriveasca personalitatii lui si sa ii poarte noroc.

In ciuda faptului ca au aparut multe tendinte de nume pentru copii, interesante sau celebre, poporul nostru ramane, in continuare, fidel numelor traditionale, autentice. Romanii pun mare pret pe insemnatatea, rezonanta si frumusetea numelor obisnuite.

Andrei

Potrivit statisticilor si inregistrarilor din ultimii ani de la Oficiul Starii Civile, numele Andrei a fost cel mai ales pentru baietei de catre parintii romani.

Este ales singur sau in combinatie cu alte nume de baietei si reprezinta unul dintre cele mai frumoase nume masculine.

Maria

Daca Andrei este in fruntea topului la baietei, numele Maria ramane cel mai frecvent nume ales de parintii romani pentru fetite.

Poate ca este atat de iubit datorita faptului ca are o insemnatate biblica speciala, fiind purtat de Sfanta Fecioara Maria, sau pentru ca in acceptiunea greceasca se traduce prin "copil dorit". Oricare ar fi motivul, cert este faptul ca multi copii il poarta, la ora actuala, in Romania.

David

David nu este doar un nume popular sau la moda, ci si unul dintre cele mai frumoase nume de baietei. Ales de multe vedete autohtone si nu numai, acest prenume a luat amploare in alegerile parintilor din ultima vreme si continua sa urce in topul numelor de copii din Romania.

Daria

Daria a ajuns un nume comun si foarte actual printre fetite. Mamicile moderne aleg din ce in ce mai mult sa isi boteze copii cu acest nume, care nu era foarte des intalnit la noi in tara, in trecut.

Numele are origini grecesti si persane si se traduce prin "pastreaza bine comorile".

Alesia

Alesia este iarasi un nume pe care-l intalnim tot mai frecvent la fetite, in ultimii ani. Singur sau in asociere cu alte prenume, Alesia a devenit un trend modern printre numele de copii si a urcat in topul celor preferate de parintii romani.

Alexandru

Alexandru ramane unul dintre cele mai indragite nume de copii din Romania, o optiune de care parintii nu se despart prea usor, chiar daca pe masura ce timpul trece apar alte tendinte si nume la moda.

Este un nume simplu si frumos, perfect pentru orice baietel, iar unii parinti stiu ca alegerile simple sunt intotdeauna cele mai bune.

Ana-Maria

Astazi, numele Ana-Maria este mai des intalnit la fetite decat prenumele luate separat - Ana, respectiv Maria.

Ana-Maria este pe placul parintilor romani din toate timpurile si bate orice concurenta straina sau la moda.

Este o asociere reusita, melodioasa si apreciata de parinti pentru simplitate, dar si pentru combinatia a doua nume puternice, biblice.

Ioana

Daca la baietei, numele Ion a iesit de mult timp din tendinte si nu mai este atat de apreciat de parinti, versiunea feminina este din ce in ce mai apreciata si aleasa pentru bebelusi.

Cele mai la moda combinatii de nume care folosesc numele Ioana sunt Daria Ioana sau Alesia Ioana, semn ca, desi numele Daria si Alesia urca rapid in top, ele sunt "sustinute" puternic si de prenumele Ioana, care ramane unul dintre preferatele romanilor.

Stefan

Din ce in ce mai multi baietei incep sa fie botezati Stefan, un nume vechi si popular, dar care isi pastreaza un impact puternic si pune amprenta asupra alegerilor parintilor moderni.

Este si un nume foarte frumos, melodios si sonor in Romania.

Elena

Simbolistica greceasca a numelui Elena este foarte frumoasa, traducandu-se prin "raza de soare". Elena este unul dintre numele care inca se mai regasesc in lista de top 3 nume pentru fetite a oricarui parinte si care reuseste sa devanseze cu succes alte nume, in multe familii.

Tu ce nume ai ales pentru copilul tau? Ce alte nume crezi ca ar mai intra in topul numelor populare de copii din Romania? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Nume populare copii

Articole recomandate

Citeste si despre