Maria (Fata) |

Semnificatia numelui

iubita, stea de mare, mare a amaraciunilor

Maria este poate cel mai indragit si popular nume biblic feminin folosit in Romania. Numele de fata Maria este expresia puritatii, fiind purtat de mama lui Iisus Hristos. Cu toate ca este poate cel mai popular nume de fata in toate culturile, semnificatia sa nu este una foarte sigura.

In acceptiunea egipteana, numele Maria ar putea veni de la mry - iubit sau mr - iubire. In interpretarea latina, semnificatia numelui Maria este stea de mare. In acceptiunea evreiasca, semnificatia numelui Maria este mare a amaraciunilor. Numele de fata Maria este de origine ebraica si inseamna "copil dorit".

Maria este unul dintre cele mai raspandite, dar si indragite prenume de fete din Romania, dar totodata si unul dintre cele mai controversate din religie. Desi este purtat de Sfanta Fecioara Maria, mama Mantuitorului Iisus Hristos, cei mai multi lingvisti sunt de parere ca termenul provine din limba ebraica, de la cuvantul Maryam, care se traduce prin "picatura de mare" ori "stea de mare".

Desi incepand cu a doua jumatate a secolului al IV-lea, numele s-a raspandit cu rapiditate in mai toate culturile europene, multa lume evita in trecut sa-l aleaga pentru botezul copiilor, de teama de a nu ponegri imaginea Fecioarei Maria.

In Romania, este cel mai popular nume de fetite si se preteaza la o multime de prescurtari si apelative: Mari, Mariuca, Marie etc.

Fetele care poarta acest nume au o personalitate sclipitoare, debordanta si sunt ambitioase, o caracteristica ce le-ar putea aduce si esecuri, din cauza riscurilor nelimitate pe care si le asuma.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: