David (Baiat) |

Semnificatia numelui

iubit, indragit

Numele David este de origine ebraica si este foarte vechi (de cel putin trei milenii). El reproduce numele Dawidh, purtat de un rege al Israelului (in legenda invingatorul uriasului Goliat). David era considerat si un mare geniu poetic, lui fiindu-i atribuita creatia Psalmilor.

Originea si semnificatia numelui acestui important personaj pare sa vina de la subst. dodh "unchi", fie de la vb. jvdad "a iubi". In sec. 12, David patrunde si in onomastica romaneasca, semnalat mai intai in documentele Tarii Romanesti. Semnificatia lui pare sa fie "iubit", "indragit".

Ca figura publica contemporana, David Letterman se distinge ca prezentator al propriului show de televiziune, "Late Show with David Letterman".

David este un nume foarte frumos si nu exista apelative sau diminutive pentru el. Cei care poarta acest nume sunt eleganti, au o atitutine de invingator si sunt foarte flexibili si sociabili.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Black Friday 2018 – ce sa le cumparam copiilor

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul