Ce sa nu faci in timpul travaliului sub nicio forma

/ / Modificat: 2024-04-27
Ce sa nu faci in timpul travaliului sub nicio forma

 

Multe articole si cursuri diferite te invata ce trebuie sa faci in timpul travaliului timpuriu, travaliului activ, travaliului de tranzitie si impingerii. Totusi, uneori, este bine sa stii ce NU ar trebui sa faci in timpul travaliului pentru a evita interventiile si rezultatele inutile.

1. Nu te suprasolicita

Multe femei devin super emotionate cand incep sa simta primele contractii. Vor sa sara in sus si sa puna lucrurile in miscare! Cu toate acestea, ele nu stiu ca odihna este la fel de importanta ca si miscarea atunci cand lucrurile incep cu adevarat. Da, a fi in pozitie verticala si a schimba frecvent pozitiile ajuta la confortul tau si favorizeaza o mai buna pozitionare a bebelusului (ceea ce poate, la randul sau, sa ajute la accelerarea lucrurilor). Cu toate acestea, perioadele de odihna sunt la fel de importante. Deoarece travaliul poate dura multe ore si uneori zile, nu vrei sa te epuizezi inainte de a ajunge la final. Acesta este motivul pentru care odihna intre perioadele de activitate este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru mintea si corpul tau.

2. NU te duce la spital prea devreme

Daca vei naste acasa, nu-ti face griji! Cu toate acestea, daca vei naste la spital sau la un centru de nastere, nu vrei sa ajungi prea devreme, deoarece poti fi trimisa acasa. Vrei sa astepti cat mai mult timp cat timp esti in travaliu activ inainte de a incepe sa conduci spre spital. De ce? Daca ajungi acolo prea devreme, personalul spitalului te poate trimite inapoi acasa, ceea ce este destul de frustrant sa te intorci si sa te intorci. Am auzit de familii care au fost trimise inapoi acasa de trei ori inainte de a fi in sfarsit internate! Dar si mai rau, spitalul ar putea sa va tina acolo chiar si atunci cand este prea devreme pentru a ramane. 

3. NU te hiperventila sau si iti tii respiratia

S-ar putea sa crezi ca respiratia ar trebui sa vina in mod natural in timpul travaliului si ca nu ar trebui sa fie ceva la care sa te gandesti. Inspiri si expiri in fiecare zi, asa ca la ce sa te gandesti, nu-i asa? Din pacate, acest lucru este (de cele mai multe ori) fals cand vine vorba de travaliu. Unele mame se pot agita si se pot speria in timpul travaliului, ceea ce le face sa respire prea mult sau sa respire prea repede. Acest lucru poate provoca ameteli, amorteala, furnicaturi ale mainilor, picioarelor si/sau fetei si chiar lesin.

4. NU te uita la ceas

Daca o mama in travaliu a decis sa nasca pe cale naturala, ea poate fi atat de concentrata pe respiratie, pe relaxarea muschilor si pe tot ceea ce face pentru a progresa, incat s-ar putea sa nu fie atenta nici macar la ceas. Daca o mama in travaliu a decis sa faca epidurala, ea poate trage un pui de somn sau poate vorbi cu prietenii si familia ei. Sau sa se uite la un film, astfel incat nici nu se gandeste sa se uite la ceas. 

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Travaliu Travaliu nastere

Articole recomandate

Citeste si despre