Trucul care te ajuta sa te pregatesti pentru travaliu si nastere. Ai nevoie doar de cateva cuburi de gheata

/ / Modificat: 2024-03-05
Trucul care te ajuta sa te pregatesti pentru travaliu si nastere. Ai nevoie doar de cateva cuburi de gheata

 

Travaliul reprezinta o experienta intensa pentru toate femeile care trec prin el. Indiferent ca alegi sa nasti natural sau prin cezariana la cald, adica sa experimentezi travaliul inainte, un lucru este cert: durerile provocate de contractii nu sunt deloc usor de gestionat. Femeile au la dispozitie insa cateva trucuri pentru a trece mai usor prin aceasta experienta, dar si pentru a se pregati pentru ea.

Este cunoscut faptul ca, mai ales la prima nastere, travaliul poate dura multe ore. Spre final, contractiile ajung sa fie la interval de cateva minute.

O contractie dureaza, de obicei, un minut, interval care poate parea interminabil pentru viitoarea mamica. Pentru a sti la ce sa se astepte atunci cand vine vorba despre contractii si pentru a gestiona mai usor durerile, femeile pot apela la un truc la indemana. Este nevoie doar de cateva cuburi de gheata, iar moasele fac adesea acest exercitiu cu cele care urmeaza sa nasca natural.

Trucul care te ajuta sa te pregatesti pentru travaliu si nastere

Exercitiul presupune sa iei un cub de gheata in mana si sa il tii strans, timp de un minut. In acest interval, disconfortul pe care il simti poate ajunge chiar pana la durere, insa poate fi o pregatire buna, mai ales din punct de vedere mental, pentru a suporta durerile date de contractii. Exercitiul se repeta dupa cateva minute, cu cealalta mana.

Dincolo de durerea fizica, travaliul este si un test de anduranta mentala pentru femei. Cu cat iti antrenezi mintea sa reziste mai mult, cu atat va fi mai usor sa treci prin travaliu si prin experienta nasterii. Alte lucruri care pot ajuta in travaliu sunt: o baie calduta, muzica relaxanta, uleiuri esentiale relaxante, masaj.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Travaliu nastere Trucuri

Articole recomandate

Citeste si despre