Cele doua alimente pe care nicio femeie nu ar trebui sa le consume incepand cu saptamana 36 de sarcina

/ / Modificat: 2018-11-12
Cele doua alimente pe care nicio femeie nu ar trebui sa le consume incepand cu saptamana 36 de sarcina

Oamenii de stiinta vin cu un nou sfat pentru femeile insarcinate. Acestia le recomanda sa nu mai consume doua alimente incepand cu saptamana 36 de sarcina.

Cercetatorii au descoperit ca aceste doua alimente ingreuneaza nasterea si produc dureri mai mari in timpul travaliului.

Profesorul de obstetrica si perinatalism Frank Lowen, care a condus studiul, avertizeaza ca faina rafinata si zaharul consumate incepand din saptamana 36 de sarcina provoaca dureri foarte mari in timpul nasterii.

In cazul in care nu poti sa le elimini complet, este bine sa le consumi in cantitati mult mai mici in timpul sarcinii.

Potrivit profesorului, debutul travaliului depinde de scaderea nivelurilor de progesteron si de cresterea numarului de estradiol.

Studiile medicale arata ca substanta care da semnal organismului ca trebuie sa apara aceasta fluctuatie hormonala este cortizolul, cunoscut si ca hormonul de stres.

Cortizolul declanseaza receptorii de prostaglandina. Acesta este hormonul responsabil pentru pregatirea colului uterin, contractiile si dilatarea.

De ce afecteaza zaharul si faina la nastere?

Cand exista prea mult zahar care circula in sange, comunicarea cortizolului cu acesti receptori determina o scadere a numarului de receptori si astfel foarte putini receptori vor determina legaturi cu prostaglandinele. Cu alte cuvinte: acest lucru face ca nasterea sa fie mai lunga si mai dureroasa, conform studiului realizat de Lowen.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Alimentatie sarcina Alimente sarcina Travaliu

Articole recomandate

Citeste si despre