Alaptarea si menstruatia

Intrebare:

- Am nascut acum 8 luni si jumatate un baietel la 32 saptamani. Inca nu mi-a revenit menstruatia, este normal? Inca alaptez si nu-i dau nici o formula de lapte.

Raspuns:

Alaptatul autointretine secretia lactata prin stimularea secretiei de ocitocina si prolactina. Aceasta secretie hormonala inhiba in variate grade secretia principalilor hormoni ovarieni ceea ce determina amenoreea specifica perioadei de alaptare.

Reaparitia menstruatiilor dupa o nastere poate dura uneori mai mult, mai ales la femeile care alapteaza inca. Este indicat totusi sa efectuati un consult ginecologic, in cadrul caruia se vor stabili cu exactitate cauzele care au determinat prelungirea perioadei de amenoree in cazul dumneavoastra.

In urma consultului, a unei ecografii si eventual a unor dozari hormonale se poate stabilii un diagnostic exact si se poate institui o conduita terapeutica eficienta.Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Menstruatia dupa nastere Ciclul dupa nastere Menstruatie dupa nastere

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza data nasterii

Data de inceput a ultimei menstruatii:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul