Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita mihaela_77's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.09.2008
  Postari in forum
  5
  Ma numesc Oprea Mihaela si sunt din Constanta.Impreuna cu sotul meu,Paul,si cu cei doi copii,Andreea-Elena(03.04.1997) si Paul- Mihai(25.09.2003) formam o familie frumoasa si fericita,insa acum un an fericirea ne-a fost umbrita,cand Mihaita a fost diagnosticat cu AUTISM.

  Mihaita a fost un copil dorit si iubit din prima clipa cand am aflat ca sunt insarcinata din nou;s-a nascut la termen,sanatos si plin de viata;a evoluat normal in primul an de viata,de la primul gangurit,pana la primul pas,pana la primul MAMA!Insa pe la un an si jumatate am constatat ca Mihaita nu mai raspundea la nume,nu mai vorbea,nu mai manca singur,nu se mai juca cu copiii si cu jucariile.

  Dupa un an de umblat din medic in medic,din diagnostic in diagnostic,dupa fel si fel de tratamente,mai mult sau mai putin bune,am ajuns la concluzia ca singura sansa de recuperare a lui Mihaita este TERAPIA ABA(ANALIZA COMPORTAMENTALA APLICATA).Dar,pentru ca trebuie sa existe si un dar,aceasta terapie este foarte costisitoare.Pretul pentru o luna de terapie,care include plata terapeutior,a coordonatorului,materialele de lucru,inregestrarile care se fac(pt ca totul trebuie inresgistrat,in mod normal),totul ajunge undeva intre 1000 si 1500 euro pe luna,calcul estimativ,facut in urma discutiilor,cu alti parinti care fac deja aceasta terapie cu copilasii lor.Aceasta terapie ,in functie de gravitatea cazului,ar trebui sa se faca 8h/zi,5 zile pe saptamana,cel putin timp de 2 ani,asta insemanand undeva intre 30000euro si 36000 de euro,bani de care noi nu dispunem.

  De cand a primit diagnosticul,atat cat am stiut eu ca mama sa ma ocup de el,tinanad cont de problemele lui,cat si datorita faptului ca a fost la gradinita,Mihaita a inceput sa faca ceva progrese,dar nu indeajuns de multe.In primul rand nu vorbeste,nu constientizeaza pericolul,il strigi pe nume si el nu raspunde,nu se joaca cu copii,sta in preajma lor,dar ii ignora;intr-un cuvant,mai dur,traieste intr-o lume a lui...,insa avem speranta,ca datorita terapiei,sa-l putem scoate din aceasta lume,si sa il aducem printre noi....

  Problema este ca ,perioada optima de recuperare,ar fi intre 4 si 7 ani,Mihaita mai are putin si face 5 ani,deci inamicul nostru cel mai mare este TIMPUL!

  Nu ne dorim,decat sa putem invinge TIMPUL,speram cu ajutorul celor cu suflet mare,pt a putea incepe cat mai repede terapia!

  MIHAITA,va roaga sa ii dati si lui o sansa!Sansa de a redeveni un copil normal,sansa de a vorbi,sansa de a se juca cu copiii,sansa de a se bucura si el de copilarie!

  Va multumim din suflet,pt sprijinul pe care speram sa il primim din partea dumneavoastra!

  PERSOANA DE CONTACT:OPREA MIHAELA,TELEFON:0741018046

  ADRESA:al.solidaritatii,nr.12,bl .iv.5,sc.b,et.4,ap.29,CONSTANTA,cod postal:900294  MIHAELA OPREA  BRD-Sucursala Eliberarii Constanta  -in euro :RO21BRDE140SV612277414oo  -in lei :RO25BRDE140SV61227661400

  Cont SWIFT:BRDE ROBU  http://paul-mihaita.blogspot.com

 2. #2
  Floricica Cu Vechime cotuca's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.07.2006
  Postari in forum
  8.915
  Doamne ajuta!
  Sper sa reusiti sa strangeti fondurile de care aveti nevoie!
  eu nu pot ajuta cu bani,dar cu o vorba buna pot..sunt alaturi de voi!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari