V-am tot urmarit discutiile in cluburi si am observat ca multe dintre voi au probleme chiar serioase in ceea ce priveste greturile de dimineata, de aceea am venit cu solutii documentate.Intr-adevar stim toate ca greata este un simptom foarte frecvent in sarcina, unele dintre noi sunt mai norocoase si nu le supara asa de rau, insa altele...

Daca aveti probleme serioase cu greturile, intrebati-l mai intai pe medicul vostru daca puteti lua vitamina B6, se mai numeste si piridoxina, ca si supliment de vitamine prenatale. Nimeni nu stie exact prin ce mecanism ajuta vitamina B6 la indepartarea greturilor si de ce ajuta doar anumite femei.

O femeie insarcinata are nevoie de 1.9 mg zilnic de vitamina B6 pentru "fabricarea" anticorpilor, a hematiilor (celulele rosii ale sangelui) si a neurotransmitatorilor pentru a indeplini nevoile bebelusului ei.

Doza recomandata pentru a ameliora greata si vom este mai mare si anume de 10 - 25 mg, de 3 ori pe zi - insa aceasta doza trebuie sa fie prescrisa de medicul tau, deci aprobata de el!!!

Nu lua vitamina B6 decat daca medicul tau iti spune ca ai nevoie! O cantitate prea mare de vitamina B6 poate duce la aparitia amortelilor sau a lezarii nervilor, deci poate sa nu fie benefica dezvoltarii lui bebe al tau.

Voua vi s-a prescris vitamina B6 pentru greata?