Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Avansata cryssa's Avatar
  Membru inregistrat la
  26.10.2006
  Postari in forum
  1.860

  Obligatoriu cele 126 de zile ?

  As dorii sa stiu daca sunt obligata sa mi i-au aceste zile? Eu as vrea sa-mi i-au maxim 40 zile inainte sa nasc si apoi cele obligatorii de 42 si cand acestea se termina pot depune pt indemnizatie? sau trebuie sa treaca restul pana la 126 zile???Si am inteles ca angajatorul te plateste in aceasta perioada dar ca casa de asig vireaza banii dupa luni bune si ca angajatorul nu e obligat sa mi dea banii decat dupa ce ii intra lui,oare asa este?
  Si inca o intrebare daca am 800 lei brutul cat v-a fi prenatalul si postanatalul? Multumesc.
  Modificata de cryssa; 18.09.2013 la 13:22:34.

 2. #2
  Floricica Debutanta cristyangeleu's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.11.2007
  Postari in forum
  772
  draga mea, cel mai bine este ca sa iti iei majoritatea zilelor inainte de a naste pentru a fi mult mai relaxata. De exemplu eu mi-am lasat aproximativ 50 de zile pentru dupa in functie de data estimata a nasterii si a fost super OK. Ideea e ca in pre si post natal, daca angajatorul nu te plateste atunci nici el nu isi poate recupera banutii de la stat, deci stai linistita in privinta asta. In ceea ce priveste indemnizatia e 85% din salariu net, dar nu mai putin de 600 de lei.

 3. #3
  Floricica Avansata cryssa's Avatar
  Membru inregistrat la
  26.10.2006
  Postari in forum
  1.860
  Multumesc pentru raspuns insa vroiam sa stiu daca imi pot lua mai putine zile adica nu 126 si dupa ce nasc daca mai am 50 sa zic maxim sa intru apoi in indemnizatie ..pe mine nu ma avantajeaza sa stau nici in pre nici in post ca as lua cred fffff putin daca brutul este 800 lei nu????

 4. #4
  Floricica Nou Venita alynutza79's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.06.2012
  Postari in forum
  180
  Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
  Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
  Concediul de maternitate prenatal este optional, in timp ce concediul postnatal
  este obligatoriu pentru o perioada de 42 de zile dupa nasterea copilului.

 5. #5
  Floricica Avansata kim80's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.11.2009
  Postari in forum
  1.877
  Cryssa, tu trebuie sa-ti iei obligatoriu cele 42 de zile dupa nastere, apoi poti sa-ti depui dosarul pt indemnizatie, nu trebuie sa astepti sa faci cele 126 de zile, pe cei de la asistenta sociala ii intereseaza decat sa ai 42 de zile OBLIGATORII de concediu dupa nastere, iti iei 40 inainte dupa cum ai zis ca vrei si 42 dupa nastere iar din a 43-a zi poti sa ti depui dosarul chiar daca ai mai avea zile de concediu pana la 126, e alegerea ta daca vrei sa le ma iei sau nu.
  Angajatorul trebuie sa te plateasca, asa cum a zis si cineva mai sus, e un concediu medical, trebuie sa ai un stat de plata pe perioada pre si post natalului, ca el nu o sa vrea sa-ti dea banii din rea vointa sau alte motive asta e alta poveste, dar concediul medical trebuie sa ti-l inregistreze cei de la resurse umane pt a avea continuitate ca sa poti sa-ti depui dosarul pt indemnizatie.
  In ceea ce priveste valoarea salariului din pre si post natal acesta e 85% din brut, dar e mai complicat calculul, ca nu se mai scad toate impozitele ca atunci cand nu esti in medical, poate cineva care lucreaza in domeniu stie mult mai bine, oricum vei lua un pic mai mult decat salariul net, undeva intre net si brut, cred ca in jur de 650-700ron.
  Iar indemnizatia ta va fi 85% din salriul net pe care l-ai avut cu 12 luni in urma, cel de pe statul de plata declarat la stat, daca ai avut premii sau bonusuri si ti le-au trecut in statul de plata atunci si acestea se iau in calcul, bonurile de masa nu te ajuta cu nimic. Daca toate cele 12 luni anterioare nasterii ai avut 800 brut, deci in jur de maxim 600 net atunci indemnizatia ta va fi de 85%*600=510 ron si cum minimul e 600, veilua indemnizatie 600 plus 200 alocatia copilului.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari