Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita burzaanca's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.11.2009
  Postari in forum
  38

  Cum se calculeaza concediul de risc maternal?

  Buna seara, stie cineva sa ma lamureasca si pe mine cum se calculeaza concediul pentru risc maternal.
  Sunt angajata cu minimul pe economie si mi s-a spus ca nu voi lua decat 450 de lei fiindca se impoziteaza. Daca a fost cineva in aceasta situatie, as fi recunoscatoare daca mi-ar explica si mie cum stau lucrurile.
  Multumesc

 2. #2
  Floricica Avansata dalicris's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.03.2011
  Postari in forum
  1.387
  3. Indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este egala cu 85% din baza de calcul care este formata din media zilnica a veniturilor brute pe cele 6 luni anterioare evenimentului.

  4. Indemnizatia pentru concediul de risc maternal este de 75% din baza de calcul (asa cum s-a precizat mai sus).

  Citeste mai mult: Cum se calculeaza concediul de risc maternal, concediul de maternitate si pentru CCC? Pagina 1 - Forum, Avocatnet.ro


  Deci iti trebuie media veniturilor brute pe ultimele 6 luni anterioare concediului, din care, la categoria concediu de risc maternal, vei lua 75% iar la concediul de maternitate, vei lua 85%. Minimul pe economie in plata, din 1 ianuarie, este 800, brut. Pe lunile din anul trecut ai avut 750. Fa media pe ultimele 6 luni si ia 75%. Din ei, se scad doar asigurarile sociale.. Dar cred ca ramai cu in jur de 450 RON, cum ziceau si ei, minim, poate mai mult..

 3. #3
  Floricica Nou Venita burzaanca's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.11.2009
  Postari in forum
  38
  am prins o singura luna cu 750, in rest cu 800

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari