Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita irina123456's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.01.2012
  Postari in forum
  2

  Acte necesare pentru nou-nascuti in italia

  salve sint noua inregistrata
  astept un copil si nu stiu de ce acte am nevoie pentru a obtine actele necesare la consulat
  -preschimbarea certificatului de nastere
  -obtinerea pasaportului individual
  si cel mai inportant daca e nevoie preschimbarea certificatului de nastere al parintilor in international

 2. #2
  Floricica Novice laura_adi's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.12.2011
  Postari in forum
  341
  buna, eu am nascut in italia acum 10 luni(aici locuim) ,dar nu am inteles exact ce acte iti trebuie si unde ai nevoie de actele astea. de ce la consulat? eu nu am avut nici o treaba cu consulat.ai toate acele pt nastere? prima oara trebuie inregistrat aici in italia.in ce zona loc(numai daca doresti imi spui) ,sanatate multa

 3. #3
  Floricica Nou Venita ina_marcu's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.01.2012
  Postari in forum
  2
  buna,sunt insarcinata in a 33 saptamina,sunt la Roma,sotul lucreaza,are contract nedeterminat si sta cu toate actele in regula,eu de o luna sunt venita,cine ma poate ajuta ce trebuie sa fac,ca sami fac si eu acte si sa merg la medic
  multumesc

 4. #4
  Floricica Cu Vechime iuliagabriela's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.03.2009
  Localitate
  Bistrita-acum Italia
  Postari in forum
  9.232
  buna fetelor...eu sunt in Italia de 6 ani si am doi copilasi nascuti aici.......deci cam stiu cum sta treaba........
  IRINA.....dupa ce o sa nasti trebuie sa scoti de la comune un certificat.....in fiecare comuna ii spune altfel.......in care sa fie mentionat tatal si mama (maternita e paternita)...la noi ii spune "esstratto atto di nascita"......apoi cu acel certificat,buletinele/pasapoartele voastre,certificatul de casatorie plus relativele copii ale actelor veti mergeti la consulat pe baza de programare (consulatul de care apartine reginuea unde va aflati) si veti depune dosarul......in termen de 15 zile va fi gata certificatul de nastere.......
  Apoi cu certificatul de nastere al copilului,buletinele/pasapoartele,certificatu de casatorie,certificatele voastre de nastere.....alaturi de relativele copiii ale actelor......veti merge tot la consulat....tot pe baza de programare si veti de pune dosarul pentru pasaport.........care va fi gata in termen de maxim 90zile.

  Ina sotul tau trebuie sa mearga impreuna cu tine sa iti faca codicele fiscal(CNP-ul).....apoi va trebui sa iti faca rezidenta si in ultimul rand va trebui sa iti aleaga un medic de familie.......

 5. #5
  Floricica Novice laura_adi's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.12.2011
  Postari in forum
  341
  ina veti merge la ausl si acolo va va da toate informatiile necesare pt afii luata in evidenta unui medic. asta daca sunteti casatoriti legal(certificat de casatorie)sotul tau are medic ? daca aveti certificat de casatorie ar fii bine sa fie si apostilat.
  si normal ca veti mergi si in comune(primarie),pentru a-ti fc actele necesare.da, prima oara tre sa mergi sa scoti codicile fiscal.
  astept noutati ca stiu ca e greu si cat stiu va voi ajuta!

 6. #6
  Floricica Nou Venita ina_marcu's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.01.2012
  Postari in forum
  2
  multumesc mult fetelor,cum am noutati va scriu

 7. #7
  Floricica Senior ghiny's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.03.2010
  Postari in forum
  4.040
  Româncele care lucrează în Italia pot primi o indemnizație de maternitate pentru perioada de absență obligatorie, de cinci luni, egală cu 80% din salariu, doar dacă aveau înainte de naștere un raport de muncă în derulare pe baza căruia erau retribuite, potrivit datelor publicate de ANOFM, preluate de NewsIn.
  Pentru a primi acest drept, lucrătoarele care acordă asistență familială (menajere, îngrijitoare) trebuie să fi contribuit la sistemul de protecție socială cel puțin un an în ultimii doi ani înainte de perioada de absență obligatorie sau cel puțin șase luni în anul precedent, în timp ce angajatele din sectorul agricol trebuie să fi lucrat cel puțin 51 de zile în anul precedent perioadei de absență obligatorie, arată Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) preluând date de la Ambasada României în Italia.

  Lucrătoarele liber profesioniste trebuie să fie înscrise în listele artizanilor, comercianților sau cultivatorilor direcți înainte de perioada de acordare a indemnizației de maternitate și să fi plătit contribuțiile corespunzătoare.

  Indemnizația de maternitate pentru absență obligatorie se acordă salariatelor care trebuie să stea acasă obligatoriu două luni înainte de data presupusă a nașterii și trei luni după data efectivă a nașterii, dar și celor care desfășoară activități lucrative obositoare sau periculoase (și nu li se pot încredința alte sarcini de seviciu).

  Viitoarele mame care suferă de unele boli primesc indemnizație chiar dacă rămân la domiciliu mai mult de două luni înainte de data presupusă a nașterii și până la a șaptea lună după naștere, în baza autorizării Inspecției Muncii.

  De asemenea, potrivit datelor despre protecția muncii și protecția socială, pot primi indemnizație de maternitate salariatele în cazul în care copilul s-a născut mort sau a decedat după naștere ori dacă a avut loc o întrerupere a sarcinii în primele 180 de zile de sarcină.

  Pentru absență facultativă (concediu parental), indemnizația de maternitate se acordă ambilor părinți pentru maximum 11 luni, ce pot fi repartizate în primii opt ani ai copilului. Aceleași drepturi le au și părinții adoptivi. Indemnizația de maternitate în perioada de absență facultativă este egală cu 30% din salariu.

  Indemnizația de maternitate este plătită în general de angajator care apoi primește respectivele sume de la stat.

  Mamele rezidente, inclusiv șomere, cetățeni italieni, comunitari sau extracomunitari care au carte de ședere, primesc indemnizația direct de la stat pentru fiecare copil biologic sau adoptat. În 2008, alocația este de 1.844 euro.

  Suma este acordată în cuantum întreg celor care nu au dreptul la nici o prestație sau în cuantum fracționar celor care primesc deja o indemnizație mai mică decât această sumă. Pentru a o obține trebuie prezentată o cerere către instituția de protecție socială în termen de șase luni de la nașterea copilului sau de la intrarea în familie, în caz de adopție, altfel dreptul se pierde

 8. #8
  Floricica Nou Venita irina123456's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.01.2012
  Postari in forum
  2

  certificat nastere

  ok am inteles dar un singur lucru ma nedumireste
  trebuie sa am neaparat certificat de nastere international sau merg si cele vechi

 9. #9
  Floricica Nou Venita Mariya's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.05.2013
  Postari in forum
  2

  buna..

  ""Mamele rezidente, inclusiv șomere, cetățeni italieni, comunitari sau extracomunitari care au carte de ședere, primesc indemnizația direct de la stat pentru fiecare copil biologic sau adoptat. În 2008, alocația este de 1.844 euro.""

  .sunt de putin timp in italia ..am nascut aici.si nu prea stiu cum functioneaz lucrurile...am vazut ce ai scris...asta inseamna ca daca eu nu am lucrat deloc aici pot sa primesc aceasta indemnizatie ?? si mai pot sa fac in plus si indemnizatia de 200 de lei din Romania ? ..multumesc

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari