Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita mada2000's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.08.2009
  Postari in forum
  31
  Am un baietel de 3 ani si jumatate. Pana acum o saptamana incepuse sa il spuna pe "r" un pic rarait, dar in ultima saptamana vad ca a renuntat si il spune pe "l" in loc de litera corecta. Daca il corectez, repeta cuvantul corect cu r-ul inclus. Nu pot sa imi dau seama ce s-a intamplat, pentru ca de fiecare data cand gresea pronuntia la un cuvant era corectat. Nu a fost incurajat sa se rasfete in pronuntie, am fost foarte stricta in privinta asta, numai daca s-a intamplat ceva la gradi. Am avertizat educatoarea, dar mi-a zis ca nu s-a intamplat nimik. Ce sa fac?

 2. #2
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Poate imita un copil care nu poate spune "r" si il inlocuiest cu "l". Daca baietelul poate pronunta corect cuvintele cu "r" inseamna ca nu este o problema logopedica. Il puteti corecta fara sa insistati prea mult si poate reusiti sa va dai seama ce s-a intamplat si ce a produs aceasta schimbare.

 3. #3
  Floricica Nou Venita beti-ana cioaca's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.07.2006
  Postari in forum
  99
  Parerea mea este ca sunetul r nu este automatizat. Pentru aceasta trebuie sa faceti jocuri de silabe, diferentieri l-r ( cuvinte paronime : lup - rup)

 4. #4
  Floricica Nou Venita mada2000's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.08.2009
  Postari in forum
  31
  Va multumesc mult pentru sfaturi. Se pare ca a fost doar un moft care a durat vreo 2 sapt. Vad ca acum a inceput sa il pronunte din nou. Multumesc pt sfaturi. Cred ca totul a pornit de la gradinita. Am observat ca sunt mai multi copii in grupa lui care il folosesc pe "l" in loc de "r".

 5. #5
  Moderator Floricica Avansata Monica Eliza Rares's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.01.2010
  Postari in forum
  1.503
  Buna seara.Nici fetita mea de 3 ani nu-l pronunta pe R, dar nu-mi fac probleme.Fiecare copil va vorbi corect la timpul lui.Pana nu demult nu-l pronunta pe C.Il inlocuia cu T .Acum a inceput sa-l spuna in interiorul cuvintelor, deci nu mai e mult pana-l va spune peste tot.Dati-le timp copiilor si, mai ales, vorbiti cu ei corect, nu stalcit, asa cum am fi tentati si veti vedea cum intr-o zi, `` latza`` va fi ``ratza``.Pana atunci, bucurati-va de ``perlele`` care ies din guritele lor, ca-s tare dulci!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari