Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Ovulatia dupa oprirea anticonceptionalelor

  Anticonceptionalele actioneaza prin prevenirea ovulatiei. Dupa oprirea lor, hormonii sunt eliminati din corp destul de repede, de obicei in doar cateva zile. Insa dupa aceasta, corpul are nevoie de timp pentru a reveni la functiile sale reproductive normale. Fiecare organism este diferit, asa ca este posibil ca unora sa le ia doar cateva saptamani pana ca ovulatia sa inceapa din nou, altora le sunt necesare chiar si 2-3 luni.

  Recomandarea este ca oprirea anticonceptionalelor sa se faca cu 3 luni inainte de a incerca sa ramai insarcinata si astfel ii poti lasa corpului un ragaz de cateva luni pentru a-si regla ciclul mentrual, a-si relua functiile si a reveni ovulatia.

  Eu am ramas insarcinata la 3 luni dupa ce am oprit anticonceptionalele si asta fara sa fac vreun calcul (ne-am propus ca in primul an sa ne bucuram unul de altul fara sa ne stresam cu calcule si teste si apoi vedem ce se intampla) asa ca a fost totul si mai frumos.

  Cum a fost la voi ovulatia dupa oprirea anticonceptionalelor?

 2. #2
  Floricica Avansata madasabi's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.01.2011
  Postari in forum
  1.266
  si eu am ramas dupa 4 luni de la oprirea anticonceptionalelor.dar am luat patile 2 ani si cateva luni.iar de cand am fata leam luat 4 luni,am facut 2 pauza.cred ca nu e bine cum fac,dar o sa ajung la doctor sa intreb.acum nu le mai iau deloc.tin calendarul

 3. #3
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664
  La anticonceptionale se recomanda o luna de pauza la 6 luni sau cel mult la 1 an

 4. #4
  Floricica Debutanta yuxi's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.02.2010
  Postari in forum
  1.074
  Eu am terminat ultima folie de AC in decembrie chiar pe 30 sau 31 (in 2009), pe 5 ianuarie anul trecut am avut UM si nu numai ca am ramas din prima luna, dar am avut si dubla ovulatie.

 5. #5
  Floricica Nou Venita bencsiklore's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.02.2011
  Postari in forum
  255
  buna fetelor eu am ramas in a 3 luna dupa ce am oprit anticonceptionalele dar depinde de fiecare sora mea a ramas dupa 8 luni dupa ce a intrerupt.

 6. #6
  Floricica Nou Venita mihaela.spalnacean's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.02.2011
  Postari in forum
  1
  Buna fetelor,
  eu am nunta pe 7 mai 2011, si dupa nunta as vrea din tot sufletul sa raman insarcinata, ne dorim foarte mult un bebe.. mai ales sotul :)
  Momentan iau anticonceptionale, Karissa, de vreo 3 ani. Cand ar trebui sa intrerup, sa nu le mai iau?
  Multumesc

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari