Vezi rezultatele sondajului: Sunteti pro sau contra vaccinarii?

Votanti
4. Nu poti vota in acest sondaj
 • Sunt pro vaccinare

  3 75,00%
 • Sunt contra vaccinarii

  1 25,00%
 • Sunt indecisa

  0 0%
Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita littleprincess's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.05.2009
  Postari in forum
  37

  Legea vaccinarii 2015: Ce trebuie sa stie parintii

  In prezent, Ministerul Sanatatii lucreaza la un proiect de act normativ care va reglementa situatia imunizarilor in Romania, avand in vedere numeroasele sesizari venite din partea specialistilor cu privire la scaderea numarului de vaccinari, in urma campaniilor sustinute impotriva imunizarii.


  Proiectul Ministerului Sanatatii va fi elaborat impreuna cu specialistii in domeniu si va fi implementat numai dupa ce va fi suspus dezbaterii publice.


  In elaborarea proiectului Ministerul Sanatatii va beneficia de expertiza in acest domeniu a reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.Ministerul Sanatatii precizeaza, inca o data ca proiectul va fi conceput pe informarea parintilor si constientizarea necesitatii vaccinarii.


  Precizam ca, in proiectul MS nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor. Ministerul Sanatatii atentioneaza asupra riscului reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii.


  Un exemplu este poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii. Acoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de 95 la suta, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si hepatita B, in principal din cauza refuzului vaccinarii.
  Modificata de littleprincess; 23.04.2015 la 10:57:43.

 2. #2
  Moderator Floricica Avansata roxie's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.10.2008
  Postari in forum
  2.054

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari