Anxietatea prin definitie este o stare de neliniste, de incordare care nu are o cauza aparenta, in care copilul se simte amenintat de ceva chiar daca se poate ca frica sa sa fie nejustificata.

Bebelusii de exemplu manifesta anxietate fata de straini si se agata de patintii sai atunci cand intra in contact cu o persoana straina lui.
Apoi copiii mici cu varsta cuprinsa intre 10 si 18 luni manifesta anxietatea de despartire, in special de mama (pentru ca ea este cea cu care a petrecut cel mai mult timp).
Prichideii de 2-6 ani incep sa se teama si sa manfeste anxietate fata de personaje care nu exista in realitate dar pe care ei le percep ca fiind reale precum fantomele sau mostrii pe care ii vad la tv.

Anxietatea la copii nu trebuie deloc neglijata deoarece se poate transforma mai tarziu in fobie care este mia greu de suportat.

Pentru a ajuta copilul sa isi depaseasca stare de anxietate in primul rand nu trebuie niciodata ridiculizata teama sa si nici minimalizata (chiar daca tie si se pare minora pentru copil poate fi o adevarata drama), discutati despre ceea ce ii provoaca teama si arata-i ca nu are de ce sa ii fie frica.