Ultimele discutii din forum
 1. #111
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Legiuitorul nu a stabilit clar ( nici in OUG nici in normele metodologice ) regimul juridic al sumei de 600 lei alocate suplimentar pt al doilea copil. Ceea ce inseamna ca este loc de interpretare : poate fi considerata un ajutor social pe o perioada determinata sau un spor „ de dificultate” .

 2. #112
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Citat Postat de DanR Vezi mesajul
  Buna seara. Am si eu o intrebare. Inteleg ca pt calculul indemnizatiei CIC se considera media veniturilor nete pe ultimele 12 luni. Sotia este insarcinata in 10 sapt, are serviciul de baza de multi ani, deci nu e o problema.
  Poate insa sa se mai angajeze part time si in alta parte, cu plata tuturor contributiilor pentru ca si aceste venituri (sa zicem inca 7 luni) sa fie luate in calcul? Sau se iau in considerare doar veniturile care sunt pe o perioada de min 1 an? Multumesc
  Se face media veniturilor realizate pe ultimele 12 lun ( adica tot ce s-a impozitat conf codului fiscal ) Se iau in considerare atat veniturile din salarii cat si cele din activitati independente, respectiv din drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor.

 3. #113
  3m
  3m este offline.
  Floricica Nou Venita 3m's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.02.2008
  Postari in forum
  1
  toate informatiile gasite aici sunt utile ,de multe nici nu stiam ,multumim de informatii,cei care ar trebui sa ne informeze de toate drepturile si modul de aplicare a legilor se fac ca nu stiu.

 4. #114
  Floricica Nou Venita crisra's Avatar
  Membru inregistrat la
  12.04.2011
  Postari in forum
  1
  Bna ziua,
  Am senzatia ca am descoperit o adevarata mina de aur cu acest forum!! sunt insarcinata in 30 de saptamani, sunt deja in concediu prenatal de pe 06.04 si eram total nelamurita cu tot ce tine de concedii prenatale, postnatale, indemnizatii, alocatii etc. Am citit toate postarile voastre si cred ca incetul cu incetul ma luminez si eu. Totusi, nu cred ca am inteles foarte bine ce e cu acei 15 %?????? E un venit de care ar trebui sa beneficiez acum in perioada prenatalului? Trebuie facuta o cerere la angajator? Pana la urma salariul in perioada prenatalului e de 85% din brut? Dar cel din perioada postnatalului?
  si daca imi mai permiteti o precizare.... e mizerabil de-a dreptul acest procent de 75% din net ca si indemnizatie de crestere a copilului !!! Daca nu se mai platesc asigurari si impozite pe aceasta perioada, ce se intampla cu partea de asigurari care o plateam eu (jumatate din diferenta pana la brut)????? acestea unde se duc? Va mltumesc mult

 5. #115
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  CCMUNN 2011-2013 : Art. 66 In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
  (2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
  (3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

  Faci o cerere in acest sens, o inregistrezi si-i aratati contabilei/ sefei personal baza legala, pentru a-ti putea acorda aceasta compensare.

 6. #116
  Floricica Nou Venita jani_30's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.04.2011
  Postari in forum
  2
  multumesc mult, krisstina! o sa ma interesez la ajps, pentru un bugetar care are salariul grav diminuat conteaza orice banut in plus! nu ma incalzeste deloc ca dupa 13 ani de munca la catedra sa imi cresc bebelusul cu 700 ron + 200 alocatia lui. As putea reveni mai devreme de 1 an la serviciu, adica exact pe perioada de vara, care oricum o cam stam pe acasa... macar atata ,,satisfactie" au adscalii.... vacanta!

 7. #117
  Floricica Nou Venita corinadorinbudeanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.04.2011
  Postari in forum
  2
  Buna ziua, mamicilor. Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta. Am nascut pe 23.03.2011. In ultimul an nu am lucrat. Sotul a lucrat, dupa care a avut 5 luni somaj si s-a angajat pe 25.03.2011. Ne-ar interesa daca putem lua indemnizatia, si la cat timp putem depune dosarul. Sotul vrand sa mai stea un timp la noul sau loc de munca. Putem sa depunem la mai multe zile, decat cele 40? Sau e obligatoriu dupa 40? va multumim!

 8. #118
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Sotul tau poate depune dosarul pt ICC daca a inregistrat venituri in ultimele 12 luni ,anterioare nasterii copilului. Perioada in care a fost in somaj se va lua in considerare la calcularea venitului.

  Referitor la termene :

  Conform prevederilor OUG nr. 111/2010 și a OUG nr. 148/2005 republicată, drepturile reprezentând indemnizație se cuvin și se plătesc:

  Începînd cu ziua următoare celei în care încetează conform legii concediul și indemnizația de maternitate (minim 42 zile calendaristice de la data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.

  Începând cu data nașterii copilului, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile legale pentru acordarea concediului și indemnizației aferente, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.

  Începând cu data adopției, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului în regim de urgență, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.

  De la data depunerii cererii în celelalte cazuri.
  Modificata de Krisstina; 13.04.2011 la 15:09:59.

 9. #119
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  model de cerere pt acordarea alocatiei; adeverinta stimulent; adeverinta indemnizatie
  Fisiere atasate

 10. #120
  Floricica Nou Venita analauram's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.04.2011
  Postari in forum
  61
  Buna fetelor

  Sunt noua pe forum,va salut pe toate si va rog sa ma ajutati cu ceva,daca puteti...

  Eu si sotul meu ne dorim mult un copil,dar eu mi-am schimbat serviciul de doua luni...in data de 01.02.2011 mi-am facut lichidarea de la vechiul loc de munca si numai din data de 08.02.2011 mi s-a facut angajarea la noul loc de munca,deci as avea intrerupere pe cartea de munca cateva zile...

  Daca sa preupunem ca as ramane insarcinata luna viitoare,in mai,data probabila a nasterii fiind luna februarie/martie 2012 as beneficia de indemnizatie??

  Va rog tare mult sa ma ajutati cu sfaturi...sau de cand am putea sa incercam,ca sa fie ok...acum am un servici bun,cu un salar bun pe cartea de munca si ne dorim atat de mult un copil,e momentul...

  Va multumesc din suflet si astept parerile voastre!

 11. #121
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Da, poti lua indemnizatie in conditiile expuse de tine.
  Art4:
  (3) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ și fracțiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum și cele în care solicitanții s-au aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanța de urgență, considerate, în înțelesul ordonanței de urgență, lună întreagă.
  (4) Prin fracțiune de lună se înțelege efectuarea a cel puțin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptățită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la alin. (7).
  (5) Prin excepție, se acceptă ca o singură dată fracțiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (4).

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari