Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Senior paulici's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.09.2009
  Postari in forum
  3.046

  Nelamurit Relatia parinti - copii

  Sacaitori, posesivi, atotstiutori parintii incearca de multe ori sa ne controleze viata si sa ne-o coordoneze, chiar daca suntem pe picioarele noastre si avem propria familie ... asa ca de multe ori apar certuri ... cum putem sa le evitam si ce putem face pentru a avea o relatie cat mai buna?
  Modificata de paulici; 05.06.2011 la 14:53:00.

 2. #2
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Legatura filiala, dintre parinti si copii, indiferent de varsta copiilor este intr-adevar un subiect care merita dezbatut pentru ca este dificil de elaborat, inteles si acceptat. Asa cum se spune "parintii nu ii alegi" si asta este in sine greu de acceptat. Sa nu ignoram ca nici copiii nu ii alegi desi putem sa ne consolam cu ideea ca ii putem forma asa cum vrem.
  Un conflict intre generatiile succesive a fost intotdeauna si este firesc sa fie dat fiind timpul scurs intre generatii, schimbarile aparute si diferentele dintre oameni. Diferentele fata de proprii parinti si proprii copii sunt la fel de greu de acceptat ca si asemanarile cu ei.
  Este vorba de multe ori de familie ca grup, de dinamica familiala, de obiceiuri familiale, de secrete, de moduri de functionare.
  Dar acest subiect al controlului ca si altele. legate de violenta, de dependenta etc arata o suferinta pe care o putem nuumi familiala, o suferinta a legaturii. Undeva legatura dintre parinti si copii sufera si astfel apar simptome in toata familia. De foarte multe ori, copilul este cel care poarta si manifesta aceasta suferinta.
  Un exemplu este nemultumirea parintilor fata de proprii copii care nu sunt asa cum i-au dorit ei, care nu le-au implinit visele, care nu-i ajuta suficient, care nu-i respecta, nu-i asculta etc.
  Care este oare suferinta parintilor care vor sa-si controleze copiii chiar si cand acestia au devenit la randul lor parinti?

 3. #3
  Floricica Nou Venita stasyana's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.11.2010
  Postari in forum
  224
  "Care este oare suferinta parintilor care vor sa-si controleze copiii chiar si cand acestia au devenit la randul lor parinti?"

  de ce nu va ganditi si la suferinta copiilor deveniti la randul lor parinti si pe care unii parinti incearca din rasputeri sa ii controleze sau sa ii indrumeze?

Cuvinte cheie pentru acest topic

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari