Tipuri de tratamente pentru infertilitate

/ / Modificat: 2015-11-02
Tipuri de tratamente pentru infertilitate

Tratatamentele pentru infertilitate sunt de mai multe tipuri, fiecare avand avantaje si dezavantaje proprii.

Cea mai eficienta metoda terepautica pentru cuplul pe care il formati se stabileste impreuna cu medicul care se ocupa de voi si in functie de problemele medicale, bugetul de care dispuneti si de efectele secundare ale fiecarei metode.

Cu toate acestea, este bine sa cunoasteti un mini-ghid al tipurilor de tratamente existente pentru depasirea problemelor de fertilitate!

Medicamentele pentru fertilitate

Medicatia pentru tratarea infertilitatii este una dintre cele mai ieftine metode de tratament, poate fi administrata sub forma injectabila sau orala, si are rolul de a stimula secretia hormonilor care stimuleaza ovulatia.

Medicamentele sunt utile pentru cuplurile in care partenera are probeme ovulatorii sau partenerul are o sperma de o calitate slaba.

Au o rata de succes de pana la 50% si prezinta cateva efecte secundare si riscuri care trebuie discutate, in prealabil, cu medicul.

Fertilizarea in vitro

Este una dintre cele mai recomandate metode de tratament la cuplurile diagnosticate cu infertilitate din cauze inexplicabile.

Procedura presupune mai multi pasi si se refera la implantarea embrionului format in laborator, in uter.

Ratele de succes sunt destul de mici, intre 23 si 41%, iar in cele mai multa cazuri sarcina se obtine abia dupa mai multe incercari.

Fertilizarea in vitro este destul de costisitoare, mai ales daca este nevoie de mai multe sedinte.

Injectarea intracitoplasmatica a spermei

Procedura este asemanatoare fertilizarii in vitro, doar ca in acest caz medicii selecteaza un spermatozoid care indeplineste toate proprietatile pentru a se obtine sarcina si il implanteaza in ovul si este introdus in uter abia dupa ce se formeaza embrionul.

Este o metoda recomandata cuplurilor in care barbatul are probleme cu cantitatea de spermatozoizi din lichidul seminal sau alte probleme cu calitatea spermei. Se apeleaza la ea in special dupa ce fertilizarea in vitro a esuat.

Este destul de costisitoare, iar rata de succes este cam de 35%.

Transferul intrafalopian de gameti sau zigoti

Cele 2 proceduri sunt asemanatoare, ambele presupunand recoltari de ovule si sperma si fertilizarea lor in laborator.

Spre deosebire de transferul intrafalopian de gameti, in care fertilizarea are loc direct in trompele uterine, in cazul celui cu zigoti fecundarea ovulului se face artificial, in laborator, si abia apoi se injecteaza in trompele uterine.

Pentru a se recurge la aceste metode, trebuie sa ai cel putin una dintre trompe functionala, deoarece embrionii sunt injectati direct acolo.

Ratele de succes ale acestor metode se incadreaza intre 25 si 36% si presupun costuri foarte mari.

Donarea de sperma sau ovule

In functie de partenerul care are probleme de fertilitate se poate apela la una dintre aceste metode de obtinere a sarcinii. Insa se potrivesc doar in anumite situatii.

Donarea de ovule se aplica doar la femeile care sufera de probleme care le impiedica sa produca ovule sanatoase pentru a putea fi fecundate natural sau in vitro. In astfel de cazuri, se apeleaza la ovule provenite de la o donatoare anonima, care se fertilizeaza apoi in laborator cu sperma partenerului si se introduc in ultima instanta in uter.

Acelasi lucru este valabil si cazul in care sperma barbatului este inutilizabila, doar ca se apeleaza la sperma de la un donator anonim, care se fertilizeaza in laborator cu ovulul partenerei si apoi se introduce in uter.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratamente infertilitate Fertilizare in vitro Adenom hipofiza infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre