Femeile care fac fertilizare in vitro vor primi 4500 de euro de la stat. Ce conditii trebuie respectate

/ / Modificat: 2022-02-15
Femeile care fac fertilizare in vitro vor primi 4500 de euro de la stat. Ce conditii trebuie respectate

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a dat vesti bune pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate prin fertilizare in vitro. Va fi lansat un program nationala care va deconta procedurile de fertilizare in vitro pentru cupluri sau persoane necasatorite. Suma maxima decontata de stat va fi de 4500 de euro.

Acest program are ca scop sprijinirea măsurilor de combatere a declinului demografic. Se pot inscrie atat cupluri casatorite, necasatorite, cat si femei singure. Suma decontată include atât tratamentele necesare înainte și după FIV, plus toate analizele de care este nevoie în perioada respectivā de monitorizare.

De asemenea, pacientele, cat si partenerii lor vor beneficia si de zile libere in ziua recoltarii, cat si pentu procedura de embrio-transfer. Procedurile vor fi efectuate la indicația medicului, fără a exista criterii de natură financiară. De asemenea, decontarea se va aplica atâtor proceduri câte va recomanda medicul.

Ministrul familiei a anunțat și legalizarea transplantului de material genetic, de la donatori.

De asemenea, se vor deconta câte proceduri sunt recomandate de către medicii specialiști.

Gabriela Firea a mai anuntat si lansarea unui program de testare genetica pentru depistarea cancerului de sân, ce prevede acordarea de finanțări de către 3.500 de euro, precum și un program de evaluare a riscului de apariție a cancerului de sân, ce prevede decontarea testelor genetice cu câte 2.500 de lei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilizare in vitro

Articole recomandate

Citeste si despre