Ministrul Finantelor: Voucherele de 15.000 de lei de la stat pentru fertilizare in vitro se acorda si in 2024

/ / Modificat: 2024-05-07
Ministrul Finantelor: Voucherele de 15.000 de lei de la stat pentru fertilizare in vitro se acorda si in 2024

 

Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a declarat ca va continua programul de sprijin pentru fertilizarea in vitro, prin care statul acorda vouchere in valoare de 15.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

Vestea vine dupa ce in ianuarie 2024, Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse (MFTES), anunta ca nu mai sunt alocate fonduri care sa permita acordarea de vouchere destinate procedurilor de fertilizare. In schimb, in acest an, ar fi urmat sa se deconteze procedurile contractate in 2023.

Ministrul Finantelor a confirmat ca, desi nu are cunostinte detaliate despre aspectele tehnice ramase de finalizat, programul national FIV va continua. Propunerile detaliate din partea Ministerului Familiei sunt asteptate pentru a finaliza urmatorii pasi in implementarea eficienta a acestui program vital pentru numeroase familii din Romania.

„Dupa cum stiti, prin Ordonanta 31 a fost modificat cadrul legal pentru a asigura accesul la acest program pentru cele peste 10.000 de familii de tineri. In cursul zilei de astazi, la ora 17:00, avem intalnirea cu Ministerul Familiei si Tineretului pentru a mai lamuri mecanismele procedurale pe care le mai avem de parcurs, astfel incat suma de 150 de milioane de lei sa poata sa fie utilizata pentru acest program.

Ii asigur pe toti beneficiarii ca identificam masurile care mai sunt in completarea cadrului legal si vom definitiva si ceea ce urmeaza sa implementam ca masuri dupa discutia pe care o avem cu Ministerul Familiei si Tineretului. In cadrul legal existent, trebuia ca Ministerul Familiei sa faca solicitari catre ordonatorii de credite pentru ca, prin intermediul mecanismului mentionat, sa poata sa isi completeze fondurile care i-au fost alocate.

Probabil ca nu s-a gasit o solutie la aceasta problema si, impreuna cu Ministerul Familiei, vom definitiva ceea ce mai este de de facut. Nu cunosc detaliile tehnice care mai sunt de dus la bun sfarsit, dar va asigur ca programul va merge inainte, are mecanismul legal pentru completarea surselor de finantare.

Sa vedem ce mai este din partea Ministerului Familiei. Ca si dovada a deschiderii pe care o avem, am invitat Ministerul Familiei pentru a putea continua implementarea acestui program”, a declarat Marcel Bolos, potrivit VIVA!.

  • Surse: viva.ro, kanald.ro, avocatnet.ro
  • Foto: cottonbro studio via Pexels

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilizare in vitro Tratament fertilitate FIV

Articole recomandate

Citeste si despre