Lucruri de facut vs lucruri de evitat pentru fertilitate!

/ / Modificat: 2015-11-02
Lucruri de facut vs lucruri de evitat pentru fertilitate!

Fertilitatea este una dintre functiile organismului de care trebuie sa ai mare grija, atat ca femeie, cat si ca barbat.

Fertilitatea trebuie protejata si sporita din plin pentru ca ambii parteneri sa poata deveni parinti, una dintre cele mai inaltatoare experiente ale vietii. Pentru a-ti proteja si apara fertilitatea, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faci si alte cateva care trebuie evitate cu orice pret!

Ce trebuie sa faci pentru fertilitate?

Mergi la medic pentru teste inainte de a incerca sa ramai gravida!


Nu astepta sa mergi la medic abia atunci cand iti dai seama ca ai o problema si ca nu ramai insarcinata, desi incerci de ceva timp.



Atat tu, cat si partenerul tau, trebuie sa mergeti la medic pentru a va face testele necesare inainte de a incerca sa faceti un copil.

Ai grija la dieta ta!


Alimentatia voastra trebuie sa sufere mici modificari, care sa fie in favoarea fertilitatii. Adauga in meniul tau alimente cu fibre, acizi grasi omega 3 si alte vitamine si minerale esentiale pentru sanatate. Mananca mai multe legume, fructe si cereale integrale.
 


Nu cauta vinovatul, ci ajutor specializat!


In cazul diagnosticului de infertilitate, partenerii au tendinta sa se invinovateasca unul pe celelalt pentru neputinta de a deveni parinti. Este total eronat.



In loc sa cautati vinovati, mai bine cautati solutii si ajutor la clinici speciale de fertilitate sau chiar la psiholog, daca este nevoie.

Ce nu trebuie sa faci pentru fertilitate?

Nu te izola de prieteni, comunica cu ei, dar mai ales cu partenerul de viata!


Comunicarea poate fi vindecatoare cand vine vorba de infertilitate. A discuta liber si deschis cu cei dragi si a-ti descarca grijile si preocuparile este ca o piatra luata de pe inima.



Ai sansa sa iti imbunatatesti relatia cu apropiatii, dar si cu iubitul tau si sa luati impreuna cele mai bune decizii pentru a deveni parinti.

Nu lua in considerare doar fertilizarea in vitro!


Fertilizarea in vitro nu este singura solutie pentru tratarea infertilitatii. Inainte de a ajunge sa apelezi la tehnici de reproducere umana asistata, ia in calcul toate tratamentele medicamentoase care stimuleaza fertilitatea si investigheaza cu atentie cauzele sterilitatii, pentru a vedea daca pot fi tratate.

Nu te simti rusinata sau jenata!


Pe langa faptul ca exista o multime de femei pe lumea asta care se confrunta cu aceeasi problema ca a ta, infertilitatea este o problema actuala printre cupluri si nu este nimic rusinos in asta.



Infertilitatea este o conditie medicala, nu o dorinta personala sau o alegere. Cu cat accepti mai repede ca nu ai de ce sa te temi sau sa fii jenata, cu atat faci mai repede pasi spre a deveni parinte, prin orice mijloc vi se pare, tie si partenerului tau, mai potrivit pentru situatia voastra.

Nu-ti pierde speranta!


Atitudinea in fata infertilitatii poate fi decisiva in a depasirea ei. Cu cat esti mai pozitiva, optimista si vezi lucrurile intr-o lumina buna, cu atat vei ajunge sa devii mai repede mamica.



Important este sa reusesti sa iti pastrezi speranta vie si sa nu te lasi batuta, in ciuda momentelor in care vei simti ca iti pierzi rabdarea sau ca esti la capatul puterilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sporire fertilitate Fertilitate femei Fertilitate barbati Psiholog infertilitate Comunicare infertilitate Dieta fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre