10 activitati de vara pentru copii, care nu te costa (mai) nimic

/ / Modificat: 2023-05-31
10 activitati de vara pentru copii, care nu te costa (mai) nimic

Vine vara si bine ne pare pentru ca reprezinta o oportunitate fantastica pentru cei mici sa testeze si faca diverse activitati dragalase. Pana si cele mai simple lucruri, ca preparatul inghetatei, sotronul sau jocul cu mingea pot lua locul vacantelor estivale, piscinelor si a altor activitati scumpe. Copiii pot fi distrati vara si cu bani putini sau deloc!

Mesajul din sticluta

Daca stai cu micutul tau in apropierea unui lac, rau sau a unei ape atunci una dintre activitatile dragalase pe care il poti invata este sa scrie un mesaj si sa-l introduca intr-o sticla pe care o pune sa pluteasca pe apa.

Toata distractia consta in lansarea pe apa a sticlei, dar mai ales in mesajul scris de micut.

Invata-l sa scrie o dorinta foarte mare pe care o are, o promisiune sau un mesaj catre cineva. Si mai ales, nu uita sa il pui sa se semneze. Personalizarea scrisoricii este esentiala.

Sotronul

Un joc clasic care se poate practica numai in sezonul calduros. Pentru ca e nevoie din plin de asfalt si creta. Iar apoi distractia poate incepe. Incepand cu varsta de 4 ani, micutii pot invata cu usurinta regulile acestui joc al copilariei.

Jocul cu mingea

Nu-i asa ca mai are micutul tau tendinta sa bata mingea pe parchet sau pe gresie in casa? Pana si cei mici sunt nerabdatori sa se joace in voie cu mingea fara tipetele mamei sau ale celor din casa.

Asadar, cumpara-i o minge micutului si lasa-i imaginatia sa lucreze pentru a gasi metode de a o folosi. Nu ezita sa il inveti si tu cateva dintre ele. Iata o metoda distractiva aproape fara niciun banut.

Spalatul masinutelor

Balaceala este o placere pentru copii. Atunci cand iesi tu in curte sau in parcare pentru a curata si spala masina, ia-l si pe copil dupa tine. Dar nu cu mana goala. Pune-l sa aduca cea mai mare masinuta pe care o are. Apoi, ia-i si lui un burete si o galetusa pentru apa si pune-l si pe el sa spele odata cu tine masina. Va puteti distra copios in timp ce va racoriti udandu-va reciproc cu cativa stropi de apa.

Preparatul si decoratul inghetatei

Inghetata este cel mai asteptat desert al verii. Iar prichindeii sunt primii care numara zilele pana cand se va da liber la savurararea ei. Poti transforma banalul mancat de inghetata intr-o activitate amuzanta.

O puteti prepara impreuna in casa distrandu-va in timpul acesta sau puteti decora diverse boluri cu inghetata cumparata in cele mai haioase moduri, inainte de a fi infulecate de micuti.

Pictatul in aer liber

Este vara, soare multa, iarba in jur, deci ocazia perfecta de a iesi cu micutii in natura. Si pentru ca mersul cu rolele, bicicleta sau plimbatul prin parcuri au devenit activitati banale, este cazul sa apelezi la alte surse de distractie pentru cel mic.

Asadar, ia dupa tine coli de hartie cat mai mari, acuarele si pensule si mergeti la iarba verde pentru a picta. Distractia poate fi si mai mare daca in loc de hartie le oferi posibilitatea de a-i expune talentul artistic pe cateva cearsafuri imense pe care sa le poata picta dupa bunul plac.

O mica excursie... in propriul oras!

Daca vine vara, este timpul sa stai cat mai putin in casa! Si daca bani pentru excursii si vacante nu sunt, este timpul sa mergi cu micutul tau si sa explorezi, descoperi si sa te bucuri de frumusetile pe care le ofera propriul oras. Mergeti in zone mai putin cunoscute ale lui. Este o activitate amuzanta, dar si educativa pentru cel mic.

Constructia unei casute sau a unei fortarete in curte

Daca sunteti norocosi si stati la curte, atunci este o ocazie foarte buna de a-l implica pe copil in mestesugul construirii unei casute in curte. Folositi-va de imaginatie si culori si distrati-va in timp ce puneti bazele ei. La sfarsit, casuta va deveni un loc de joaca si de distractie pe toata perioada verii.

Leapsa sau bataia cu apa

Este momentul sa umpleti pistoalele cu apa care au zacut toata iarna in spatiul destinat jucariilor si sa treceti la adevarate curse prin parc sau in curte. Este una dintre cele mai distractive activitati pentru copii.

Camping-ul in curtea casei

Este tot o activitate amuzanta, dar pentru care ai nevoie de ceva spatiu verde. Tot curtea casei este cel mai indicat loc pentru aceasta aventura minunata in natura impreuna cu copiii. Au ocaza sa invete lucruri importante despre supravietuirea in mijlocul naturii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati vara copii Joaca copii Relaxare copii

Articole recomandate

Citeste si despre