Basmele romanilor, volumul al X-lea

/ / Modificat: 2010-12-13
Basmele romanilor, volumul al X-lea

A fost odata ca niciodata... ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti, o lume a povestilor cu zane si eroi, balauri si Feti-Frumosi.

Jurnalul National iti aduce in aceasta saptamana volumul al X-lea din "Basmele romanilor" – o colectie nemuritoare, pentru biblioteca familiei tale!

Vineri, 17 decembrie, cel de-al X-lea volum te poarta prin lumea basmelor alaturi de Fat-Frumos cel ratacit, Mos-Lacusta si multe alte personaje fantastice.

Odata cu acest volum, calatoria prin incantatoarea lume a Basmelor Romanilor ajunge la sfarsit. Povestile care s-au depanat pe-ndelete, "din fir pana-n ata", volum cu volum, raman insa la fel de incitante si vor incanta mintea si sufletul cititorilor de orice varsta vreme indelungata.

Volumul de fata inchide un cerc simbolic, cuprinzand minunate basme care ii apartin unuia dintre cei mai cunoscuti si indragiti culegatori romani – Petre Ispirescu.

Printre eroii neinfricati pe care ii veti intalni se numara Iovita Fat-Frumos, cel care le va tine piept zmeilor ajutand un imparat sa ispraveasca faurirea unui pod, Fiul vanatorului, in stare sa doboare elefanti uriasi, viteazul Coman, Dunare voinicul sau Fat-Frumos cel ratacit.

Imparatul serpilor ii va rasplati din plin pe cei care s-au milostivit de el intr-o vreme in care se afla la ananghie, dupa cum un peste fermecat va indeplini dorintele celui care il salveaza de la pieire ("Baiatul cel bubos si ghigortul") sau un impielitat simpatic va intoarce binele ce i s-a facut candva ("Un diavol ca nealtii").

Hazul nebun al unor povesti precum "Intamplarile lui Pacala", "Barbatul cel harnic", "Mos-Lacusta" se impleteste placut cu talcul si pildele ce se desprind din altele ("Sufletul", "Glasul mortii", "Sarea in bucate", "Fata de imparat si pescarul"), dovedindu-se o data in plus ca, atunci cand sunt istorisite frumos si cu har, cele mai profunde povete si adevaruri ajung drept la inima cititorilor si, pentru totdeauna, isi afla acolo salas.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Basmele romanilor

Articole recomandate

Citeste si despre