Putina muzica, putin zgomot! - Atelier de sunet la Mini Proiect 13

/ / Modificat: 2013-11-07
Putina muzica, putin zgomot! - Atelier de sunet la Mini Proiect 13

Putina muzica, putin zgomot! - Atelier de sunet la Mini Proiect 13

Creative Arts (www.creativearts.ro), impreuna cu creart (www.creart.ro ) organizeaza incepand de duminica, 10 noiembrie a.c., de la ora 14:00 la sediul creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti (Bucuresti, Piata Alexandru Lahovari nr. 7, sect. 1) atelierele de sunet  "Putina muzica, putin zgomot!" cu  Sasa-Liviu Stoianovici.

Atelierul de sunet se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani si are ca scop dezvoltarea perceptiei auditive a copilului, cat si familiarizarea acestuia cu instrumentele muzicale. Punem un accent puternic pe imbogatirea abilitatilor de comunicare a participantilor.

Cursul va avea o abordare libera asupra sunetului, fiind un pretext pentru dezvoltarea creativitatii copilului.

Vom experimenta relatia dintre sunet si imagini, vom povesti despre cateva instrumente traditionale de la noi, dar si din alte parti ale lumii - cobza, fluiere, tilinca, buhai, dramba, gong –si vom finalize atelierul cu un mic concert.

Atelierul se va repeta in doua sesiuni fiecare fiind compusa din cate 3 sedinte:


Sesiunea I: 10 noiembrie, 24 noiembrie, 8 decembrie
Sesiunea a II-a: 17 noiembrie, 1 decembrie, 15 decembrie
Fiecare sedinta dureaza 45 de minute.
Costul atelierului este de 130 de lei pentru o sesiune de 3 sedinte.
Numarul maxim de participanti este de 15 copii.
Pentru inscriere si alte informatii contactati office@creativearts.ro sau 0721.321.890 (intre orele 10:00 si 20:00).

Desfasurare: Primele instrumente muzicale folosite de oameni aveau roluri bine definite, fiind provenite de multe ori din lucruri ce la inceput aveau alte destinatii.

In prima parte a cursului, vom prezenta cateva instrumente romanesti, balcanice, asiatice, africane, incercand sa gasim punctele lor comune, dar si diferentele. Le vom asculta, pipai, mirosi, le vom intoarce pe toate partile ca sa aflam cum au fost facute. De asemenea, vom vedea ce se intampla cand apa este supusa unei vibratii sonore, vom asculta diferitele sunete ale unui gong sau cinel, buhai sau kalimba. Vom povesti despre ciobani, muzicanti de la oras, constructori de instrumente.

Partea a doua va fi dedicata realizarii unor instrumente simple – zornaitoare, bazaitoare, diverse tobite si instrumente de suflat mai atipice. Le vom lipi, le vom umple cu fasole, le vom picta dupa cum vom dori.

Partea a treia: cursul se va incheia intr-o nota muzicala (un mic exercitiu concertistic, in care fiecare copil va avea un rol bine definit).

Despre Sasa-Liviu Stoianovici

Sasa este artist vizual si interpret la cobza, baglama saz, diverse instrumente electronice. A avut expozitii si concerte atat in Romania, cat si in Germania, Olanda, Ungaria, Danemarca.  De-a lungul vremii, a fost profesor de pictura, cercetator de teren, organizator de concerte, colaborator al Teatrului National din Timisoara, al Muzeului Taranului Roman. Interesat de folclor, antropologie, educatie non-formala, patrimoniu, mestesuguri traditionale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre