Regal Cultural in inima Bucurestiului - La a doua editie

Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" in parteneriat cu Fundatia Universitara "Carol I" lanseaza cea de-a doua editie a festivalului cultural in aer liber STRADA DE C’ARTE. Timp de noua zile, incepand cu 21 septembrie, ora 17:00 si pana in 29 septembrie, ora 20:30, bucurestenii si vizitatorii capitalei pot beneficia de cea mai ampla oferta de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit.

Biblioteca Centrala Universitara

Strada Boteanu se transforma intr-o zona pietonala, gazduind unul dintre cele mai mari targuri de carte in aer liber din Bucuresti. 14 edituri si librarii, expozitii de arhitectura, proiectii de filme, concerte live de blues si jazz, seri de poezie, dezbateri si ateliere de pictura si desen dedicate copiilor fac parte din programul festivalului.


"Peste 15.000 de bucuresteni si vizitatori ai Capitalei au participat anul trecut la STRADA DE C’ARTE. Pentru ei, dar si pentru iubitorii de cultura in general, am decis sa organizam anul acesta a doua editie a festivalului si sa extindem perioada de desfasurare a acestuia", a declarat Mireille Radoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I". "Credem ca Bucurestiul, ca orice capitala europeana, are nevoie de un eveniment cultural de o asemenea anvergura si speram ca festivalul sa devina o traditie si un model in peisajul public autohton. A doua editie a festivalului STRADA DE C’ARTE este organizata, la fel ca si anul trecut, exclusiv datorita sustinerii partenerilor nostri privati", a mai adaugat Mireille Radoi.La prima editie, cele 14 edituri prezente pe Strada de C’Arte au oferit vizitatorilor peste 5.000 de titluri si au inregistrat vanzari record de peste 10.000 de exemplare. Anul acesta, BCUB aduce targul de carte pe Strada Boteanu, alaturi de o expozitie de carte si proiecte de arhitectura In Curtea de arhitectura. Vizitatorii vor regasi titluri romanesti si straine de la cele mai importante edituri, vor putea participa la lansari de carte si de asemenea vor putea lua parte la concerte live in rampa de jazz si poezie.

flota_de_biciclete

In Aula BCUB vor fi proiectate filme romanesti cu participarea unora dintre regizori sau scenaristi, toate cu intrare libera. Pentru cei care vor sa se recreeze, organizatorii au pregatit terase efemere, o flota de biciclete si internet wireless gratuit in tot perimetrul STRADA DE C’ARTE, gratie hotspot-urilor oferite de ORANGE. Cei mici, sub indrumarea voluntarilor de la Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila, vor putea participa la ateliere de modelaj si desen, precum si la concursuri de pictura si imprimare pe materiale textile pe Strada Copiilor.

"Ca si anul trecut propunem vizitatorilor tururi ghidate prin cladirile bibliotecii, spatii cu o istorie impresionanta, recent restaurate si extinse. Anul trecut, peste 2.000 de vizitatori au participat la aceste tururi ghidate, care au loc imediat dupa terminarea programului obisnuit al bibliotecii", a precizat  Mireille Radoi.

Dezbaterea "Educatie la firul ierbii", pe tema “Vrem o tara verde sau una neagra? Avem doar una. Cum procedam?", va aduce fata in fata decidenti politici si membri ai societatii civile. In paralel, IMDD organizeaza campania "Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!" pe Strada copiilor pentru facilitarea accesului la educatie pentru copiii proveniti din familii defavorizate.  

logo_Strada_de_CartePentru mai multe detalii legate de continutul si programul manifestarii, vizitati site-ul www.stradadecarte.ro, pagina de Facebook Biblioteca Centrala Universitara Carol I  sau urmariti Strada de C’Arte pe Twitter (@StradadeCarte). Incepand cu 21 septembrie site-ul se va actualiza In fiecare seara cu imagini si informatii de peste zi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente parinti Evenimente copii Carti copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul