Si-a lasat copilul sa deseneze pe pereti cand era mic, iar ce a urmat depaseste orice imaginatie

/ / Modificat: 2023-11-27
Si-a lasat copilul sa deseneze pe pereti cand era mic, iar ce a urmat depaseste orice imaginatie

Copiii au tot felul de moduri de a se exprima atunci cand sunt mici, iar desenatul este, probabil, cea mai evidenta dintre ele. Atunci cand invata sa tina in mana instrumente de scris, cei mici experimenteaza atat pe hartie, cat si in locuri in care nu ne-am dori sa scrie. Multi parinti ii cearta pe cei mici atunci cand acestia murdaresc peretii cu creioane sau carioci, desi majoritatea specialistilor sunt de parere ca ar trebui sa le incurajam orice manifestare creativa in aceasta directie.

O mama din Peru si-a lasat copilul sa deseneze pe pereti inca de cand era bebelus, iar acum acesta este un mic artist in devenire. Femeia a dat un interviu pentru New York Post, in care a povestit ca baiatul ei a inceput sa deseneze pe pereti inca de cand avea 10 luni. Fericirea pe care o avea atunci cand tinea in mana instrumente de scris a facut-o pe mama lui sa il lase sa se exprime liber.

Baiatul, pe nume Santiago Daniel, are in prezent 4 ani, iar familia a fost nevoita sa zugraveasca la un moment dat, pentru ca micutul nu mai avea locuri libere pe pereti unde sa se exprime. Copilul si-a perfectionat tehnica, iar mama lui este convinsa ca Santiago este un artist in devenire. Acum, micutul petrece zilnic mult timp desenand si pictand, iar mama sa crede ca intr-o zi va castiga bani din aceasta activitate.

La randul ei, femeia are imaginatie si creativitate sporite si a povestit ca in perioada in care se descurcau greu cu banii, i-a facut ea insasi jucarii fiului ei. Micutul statea langa mama sa atunci cand aceasta ii confectiona plusuri si carti senzoriale sau de colorat. 

„Cred ca, daca ar fi facut-o si i-as fi luat creioanele, i-ar fi ucis pasiunea pentru creativitate. Am vazut parinti care fac asta si copiii lor pur si simplu nu se bucura de pictura asa cum o face Santiago. Le-as recomanda altor parinti sa isi lase copiii sa fie copii.  Probabil ca nu vor fi cu totii artisti pentru ca au mazgalit pe pereti, dar nu ar trebui sa limiteze ceva care ar putea sa ii ajute sa se dezvolte, sa isi dezvolte creativitatea. Nu ar trebui sa vada acest lucru ca pe un lucru obraznic. Peretii pot fi zugraviti din nou, iar copiii sunt copii”, a spus ea, in interviul acordat.

Femeia ii incurajeaza pe toti parintii sa isi lase copiii sa se exprime liber si sa nu le ingradeasca creativitatea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Desenat copii Creativitatea copilului

Articole recomandate

Citeste si despre