Ulei alimentar
Materie grasa de origine vegetala, animala sau minerala. Uleiurile alimentare au proprietati dietetice diferite dupa compozitia lor in acizi grasi si dupa continutul in vitamine, dar valoarea lor energetica este intotdeauna identica: 900 kilocalorii pentru 100 grame. Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare legate de aterom (depunere de colesterol pe peretele arterelor, responsabila de ateroscleroza), este recomandabila folosirea uleiurilor care contin acizi grasi nesaturati (ulei de soia, de masline, de samburi de strugure, de nuca, de floarea soarelui si de germeni de porumb) si uleiurile de peste zise "omega", de asemenea nesaturate.
O fetita de 4 ani din Calarasi a murit dupa ce a mancat macrou congelat de la...
Bebelus de trei saptamani, gasit mort in patut de parinti. Ce au observat pe...
Anunt ingrijorator al oamenilor de stiinta. Ce virus ar putea provoca...
Produsele care se vand la liber si care sunt extrem de periculoase pentru...
Dupa Adela Popescu, inca o vedeta isi face casa in provincie. Unde viseaza...
Mai multe noutati3 retete de avocado pentru copii
Chiftele de curcan cu legume
Gustare sanatoasa din mere
Piure de somon cu mere si rosii
Vezi toate retetele