Comportament agresiv la gradinita

Intrebare:

- Am la gradinita un baietel care a venit de cateva zile si care este destul d agresiv mai ales atunci cand nu-i convine ceva, se poarta astfel si cu mine si cu colegii lui. Mamica lui sustine ca acasa nu are un astfel de comportament, mi-a spus sa il pedepsesc si sa il pun la colt, insa nu am fost de acord si m-am gandit sa ii vorbesc si sa ii explic ca nu este frumos, insa este tot dificil. Cum ar trebui sa il abordez pe el, dar si pe mamica lui?

Raspuns:

Cred ca acel copil ar trebui ignorat de dumneavoastra si de ceilalti copii atunci cand are un comportament agresiv si laudat atunci cand are un comportament dezirabil.

Exista si metoda ca atunci cand are un astfel de comportament, sa il izolati de grupul de copii intr-un colt al incaperii, un anumit interval de timp, de ex. 5 minute.

In ceea ce o priveste pe mama, puteti sa-i spuneti ce ati hotarat in privinta lui si sa discutati cu ea efectele pe care le observati dupa ce veti aplica una din metode!

Diana Ioanes
Psiholog - Psiholog specialist in consiliere psihanalitica pentru copii
Cabinet Individual

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Diana Ioanes

Psiholog specialist - psihoterapie psihanalitica, psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul