Copilul are un comportament gresit? Cum il corectezi?

/ / Modificat: 2017-12-05
Copilul are un comportament gresit? Cum il corectezi?

Se spune ca primii ani de viata pot sa contureze personalitatea viitorului adult, iar responsabilitatea cade pe parinti. Daca vrei sa ai un copil ce va deveni om de succes, apreciat in societate, trebuie sa il educi foarte bine.

Din pacate, exista multi parinti care au intentii bune, insa nu stiu cum sa isi faca copiii sa evite greselile sau sa nu aiba un comportament gresit. Pentru exemplificare, am luat principalele carente de comportament pe care le au cei mici.

Atunci cand copilul musca

Se intampla deseori ca unii bebelusi intre 6 si 18 luni sa te muste de mana sau mai rau, sa muste alti copii. Este un comportament ce poate sa devina mult mai agresiv in viitor. Daca vrei sa scapi copilul de acest obicei prost, evita sa il musti la randul tau in joaca, deoarece va percepe gresit intreaga actiune.

Cel mai bine este sa ai un ton ferm prin care sa ii transmiti sa nu muste, pentru ca orice muscatura doare. In loc sa il musti, cum fac foarte multi parinti, poti sa ii oferi o alternativa corecta, cum ar fi o imbratisare. Pe aceasta pagina poti gasi mult mai multe sfaturi utile legate de comportamentul negativ al celor mici.

Crize in magazin

Nu de putine ori vedem copii care fac adevarate crize de isterie pentru ca parintii nu doresc sa le cumpere dulciuri sau jucarii.

Cea mai mare greseala este sa negociezi cu cel mic si sa ii oferi ceea ce isi doreste. In felul acesta, il vei obisnui cu ideea ca poate sa obtina orice iar crizele se vor repeta.

Reactia corecta este aceea de a iti pastra calmul si de a-l ignora pe cel mic pe cat posibil. Pentru a evita orice risc, poti sa il tii in brate, insa in tot acest timp este bine sa il ignori. Daca isteria continua, poti parasi magazinul si poti face asta ori de cate ori copilul are probleme in acest sens. In felul acesta va intelege ca nu poate rezolva nimic si in timp se va linisti.

Violenta

De multe ori, copiii de 3-4 ani ajung sa fie violenti cu cei din jur. De regula, victimele sunt tot copii, pe care ii intalnesc la gradinita. Multi parinti gresesc mustruluindu-i sau punandu-le eticheta de copil rau.

Daca vrei sa opresti comportamentul de acest fel, cel mai bine este sa il asculti pe cel mic si sa descoperi care au fost motivele pentru care a fost violent. Poti sa ii explici sa ii arati metode prin care isi poate directiona furia intr-un mod constructiv si il poti "pedepsi" printr-o perioada de time-out. Practic, il lasi sa stea langa jucariile care ii plac cel mai mult, insa ii impui sa nu se joace cu ele.

Dezordinea

O alta problema a celor mici este faptul ca ajung sa fie foarte dezordonati. Dezordinea din jucarii se poate concretiza intr-o dezordine mare, in viata de adult. Evita sa insisti foarte mult pentru a-si face ordine si nu il face lenes sau rau. De asemenea, evita sa faci ordine in locul lui.

Pentru a-l face sa nu mai fie dezordonat, poti sa ii dai misiunea de a-si pastra camera curata si poti seta un deadline pana camera este in deplina ordine. Stabileste si niste consecinte care vor intra in vigoare daca deadline-ul nu este respectat.

Daca nu a respectat intelegerea, este deosebit de important sa te tii de cuvant.

Educatia copilului este foarte importanta, asadar, daca vrei sa te bucuri de un copil educat, este bine sa citesti cat mai mult.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de parinte Parenting Responsabilitati parinti Comportament urat copii

Articole recomandate

Citeste si despre