Care sunt motivele pentru care un copil se poarta urat

/ / Modificat: 2019-01-16
Care sunt motivele pentru care un copil se poarta urat

Copiii se poarta urat din diferite motive, de oboseala, plictiseala, pentru a atrage atentia. Si de fiecare data te intrebi de ce copilul tau se poarta atat de urat, ce se intampla cu el, cum poti sa-l ajuti sau ce poti sa faci.

Dar pentru a-l putea ajuta trebuie sa afli motivele pentru care se poarta urat.

Copilul se comporta gresit cand:

  • este somnoros
  • ii este foame
  • este obosit
  • este plictisit
  • are nevoie de tine si asa incearca sa atraga atentia
  • cand este stresat
  • atunci cand tatal si mama se afla in compania altor persoane
  • atunci cand doresc mai multa independenta
  • cand sunt prea mici pentru a respecta regulile casei

Ce poti face atunci cand se poarta urat?

Mentinerea rutinei cu programe bine definite la pranz, cina si culcare permite copilului sa stie ce trebuie sa faca in orice moment. Obiceiurile, rutinele, modelele ii ofera siguranta si stabilitate.

Obiceiurile bune de dormit, care permit micutului sa se odihneasca atat cat are nevoie, reduc disconfortul si iritabilitatea. Uneori, un pui de somn face diferenta intre o dupa-amiaza plina de crize si una linistita.

Copiii se plictisesc repede cand trebuie sa astepte. Fie ca astepti la rand la medic sau autobuzul sau pleci in calatorie cu avionul este bine sa ai "ratacite" prin geanta cateva jucarii sau un carnetel si culori. Astfel, va avea o preocupare, iar timpul va trece mai usor si va avea un comportament mult mai frumos.

Cand au nevoie de atentia parintilor. Daca esti foarte ocupat cu ceva, cel mai bine ar fi sa te opresti pentru un moment, sa stai putin cu el pentru a se simti ingrijit si important. Cand ai mai mult timp la dispozitie joaca-te cu copilul, citeste-i o poveste sau uitati-va impreuna la desene animate.

Gelozia este, de asemenea, un motiv pentru care copilul se poarta urat. Tot ceea ce cauta este atentia ta, sa se se simta importanti, chiar daca, uneori, primesc chiar si o mustrare.

Graba si stresul sunt cauzele tensiunii si disconfortului, copilul percepe astfel de lucruri si devine nervos, ceea ce il determina sa se comporte urat. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa planifici lucrurile in avans, sa pregatesti tot ce trebuie din timp si sa nu astepti pana in ultimul moment.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Comportament copii Comportament urat copii

Articole recomandate

Citeste si despre