7 carti educative pentru prescolari

/ / Modificat: 2013-04-23
7 carti educative pentru prescolari

Cartile sunt unele dintre cele mai eficiente si recomandate metode de educare a copilului tau. Ele sunt cele care vorbesc cel mai bine pe limba lui si care fac invatatul si educatia amuzante si interesante. Iata cateva recomandari de carti care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui copil cu varsta intre 3 si 6 ani!

prima_mea_carte_despre_culori1. Prima mea carte despre culori

De ce sa te chinui sa ii explici ce sunt culorile si sa le desenezi cand poti avea drept ghid o carticica care vorbeste pe intelesul lui despre universul lor.

Cartea este conceputa astfel incat cel mic sa invete culorile clasice cu ajutorul unui joc distractiv. Este plina de ilustratii originale cu un design special.

Ele pun mintea copiilor la contributie provocandu-i sa identifice anumite culori in timp ce le studiaza.

Pret: 19 Ron

Piticulvesel.ro

ne_jucam_si_invatam_sa_vorbim_corect2. Ne jucam si invatam sa vorbim corect

Daca i-ai spune micutului tau ca este ora pentru lectia de vorbire sau limbaj, cu siguranta nu s-ar arata prea entuziasmat. Dar daca folosesti cuvantul magic - joc - s-ar putea sa faca ochisorii mari si sa inceapa sa zburde de bucurie. Afla ca acum poti combina foarte usor jocul cu invatarea, chiar si cand vine vorba de vorbitul corect.

Pret: 6.4 Ron

Editura-Anteea.ro

educatie_pentru_sanatate3. Educatie pentru sanatate

Cu ajutorul acestei carticele micutul tau invata reguli esentiale pentru sanatate prin intermediul personajului Roro. Acesta este ghidul lui in calatoria spre cele mai sigure si utile sfaturi pentru igiena si nu numai. Si toate informatiile sunt adunate si elaborate sub forma unui joculet. Doar nu vrem ca prichindeii sa se plictiseasca vreo secunda, nu?

Pret: 3.9 Ron

Librarie.net

invat_sa_scriu_sa_numar_sa_socotesc4. Invat sa scriu, sa numar si sa socotesc

Copilul tau nu mai trebuie sa se sperie de multimea cifrelor sau a literelor intotocheata. Acum il are alaturi pe cel mai bun prieten al lor - ursuletul Teddy. Acesta il va ajuta pe copil sa invete semnele grafice, literele de tipar si cifrele. Carticica este plina de exemple, joculete si exercitii care sa testeze capacitatea de invatare a lui.

Pret: 7.9 Ron

Editura-Anteea.ro

prima_mea_enciclopedie_animale_marine5. Prima mea enciclopedie. Animale marine

Aceasta enciclopedie bogata in imagini si culori ii introduce pe prichindei in universul marin. Ea are rolul de a-i invata pe micuti toate tainele ascunse pe fundul marilor si oceanelor. Ei vor descoperi delfini, balene sau rechini, meduze si pisici de mare. Vor afla informatii pretioase despre ele si modul lor de viata. Invata copilul sa recunoasca animalele marine!

Pret: 9.85 Ron

Elefant.ro

coloram_ne_amuzam_si_raspunsul_il_aflam6. Coloram, ne amuzam si raspunsul il aflam... La ferma

Carticelele din aceasta colectie sunt concepute astfel incat sa stimuleze creativitatea copilului. "La ferma" este o carte creata intr-o maniera educativa, dar in acelasi timp distractiva. Ea nu ofera doar informatii simple legate de animalutele de la ferma si de tot ce mai incropeste ea. Informatiile sunt ascunse sub ilustratii si imagini, pe care copiii trebuie sa le coloreze. Insa numai dupa ce le ghicesc in prealabil.

Pret: 5 Ron

Librariacorina.ro

Paza_buna_trece_primejdia_rea7. Paza buna trece primejdia rea - Prietenul meu Codrut

Copiii mici sunt tot timpul supusi diverselor riscuri. Acasa, afara, la gradinita sau la scoala pericolele sunt la tot pasul. Aceasta carticica este conceputa in vederea prevenirii situatiilor de risc la care se pot expune copiii. Ea se foloseste de un personaj numit Codrut care ii ajuta pe prichindei sa inteleaga mai bine pericolele si ii invata cum sa se protejeze.

Pret: 30 Ron

Celemaiieftine.ro

Iata si ce carti educative pentru copii recomanda mamicile pe forum:

Raluca 28: "Pentru cei mici, categoria 1-3 ani, eu recomand cartile frumos ilustrate, cu povesti simple sau pur si simplu cu informatii - dar daca sunt carti "destepte", care sa si faca ceva: sa aiba ferestre de deschis, jetoane de tras, sunete, ceva interactiv - este si mai bine. Cel putin baietelul meu pe acestea le prefera (mai putin pe cele cu puzzle - probabil il depasesc).

Ne place foarte mult cartea 'Anotimpurile' de la Editura Litera.

O alta carte care mi se pare utila, 'Activitati pentru copii mici' - o carte care ii provoaca pe parinti sa se joace in diferite moduri cu copilul, sa petreaca timp cu el - este la noi acasa o favorita (n. r. tot de la Editura Litera).


Dar orice carte e de fapt ok, mai ales daca parintii citesc des cu copilul, daca o fac cu intonatie, daca o fac cu placere... ca sa deprinda si copilul placerea lecturii."

O alta mamica spune ca a cumparat cartile "Animale domestice" si "Animale salbatice" de la Editura Unicart.

Cartile audio par a fi si ele de interes pentru cei mici, iar una dintre mamici recomanda "Aventurile autobuzului" de la Editura Teora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti educative prescolari Activitati educative Joc copii Educatie prescolari Povesti educatie copii Relatia mama copil carti

Articole recomandate

Citeste si despre