Beneficiile jocurilor puzzle pentru copii

/ / Modificat: 2011-10-05
Beneficiile jocurilor puzzle pentru copii

Jocurile puzzle au o multime de beneficii in dezvoltarea copilului si se dovedesc a avea o valoare educationala importanta. Primul lor beneficiu este ca pot fi jucate la toate varstele, dar cel mai important este ca fiecare copil invata mereu ceva nou din ele. Iata cele mai importante avantaje, precum si cateva recomandari amuzante pentru cel mic!

Beneficiile jocurilor puzzle

Dezvoltarea aptitudinilor si abilitatilor esentiale


Daca bebelusii mai mult se distreaza cu bucatile mari prin rasucirea lor de pe o parte pe alta sau prin "degustarea" lor pentru testarea aromei, micutii de varsta prescolara culeg adevarate foloase de pe urma puzzle-urilor.

Puzzle-urile pentru 3-6 ani contin piese mari pentru ca micutii sa le poata manipula usor cu manutele lor micute.

Aceste jocuri il ajuta pe copilul tau sa isi dezvolte cateva aptitudini esentiale in dezvoltarea lui - coordonarea mana-ochi, abilitati spatiale (atunci cand rotesc piesele pentru a le gasi locul potrivit), dar si aptitudini fizice, de indemanare.

Pe masura ce copilul creste, piesele care compun puzzle-urile sunt mai numeroase si de dimensiuni din ce in ce mai mici. Dupa varsta de 6 ani copilul are formate deja aptitudini de baza. Jocurile puzzle pentru aceasta etapa a copilariei trebuie sa ii ajute sa isi dezvolte si alte capacitati intelectuale sau cognitive - abilitatea de a procesa informatii sau de a analiza si rezolva probleme.

Imaginile finale colorate, fantastice si atractive stimuleaza imaginatia si creativitatea copilului.

Imbogatirea vocabularului si culturii generale


Valoarea educatioanala a puzzle-urilor consta in bogatia informatiilor pe care micutii le invata din desenele formate prin potrivirea pieselor. Este vorba de animalute, personaje de poveste, numere, litere, cuvinte, in functie de fiecare etapa a copilariei careia ii sunt dedicate.

Copiii mai mari pot invata informatii pretioase despre momente-cheie din istorie, despre obiective turistice consacrate, arte si alte domenii fascinante. Prin crearea puzzle-urilor poti suscita interesul copilului pentru domenii necunoscute pana atunci de el. Micutul si-ar putea descoperi pasiuni noi cu aceasta ocazie. In mod cert, puzzle-urile starnesc dorinta de cunoastere a copilului.

Aceste jocuri au un impact pozitiv important asupra copilului pentru ca il ajuta sa deprinda abilitatati, dar sa dobandeasca si informatii esentiale pentru educatia lui intr-un mod distractiv si adecvat varstei lui. Ele pot deveni un instrument educational puternic pentru copiii de orice varsta.

Recomandari de jocuri puzzle pentru copilul tau

baby_puzzle_farm

Galt - Baby Puzzle: Ferma

Este format din mai multe animalute, fiecare animalut este compus la randul lui din 2 piese si este dedicat copiilor de peste 18 luni.

Pret: 28.99 lei
Toyz.ro



puzzle_lemn_alfabetMelissa & Doug - Puzzle din lemn Alfabet

Copiii au ocazia sa invete litere intr-un mod simplu si distractiv cu ajutorul puzzle-ului cu 26 de piese din lemn, dedicat copiilor intre 3 si 6 ani.

Pret: 32 lei
Toyz.ro



puzzle_pinocchioPuzzle Pinocchio

Puzzle-ul super colorat, format din 60 de piese poate fi dezlegat cu usurinta de copiii cu varste cuprinse intre 4-6 ani. Ei au ocazia cu acest puzzle sa invete mai multe despre maestrul Geppetto si aventurile intortocheate ale lui Pinocchio.

Pret: 26.99 lei
Crazytoys.ro



puzzle_sistemul_solarPuzzle Sistemul Solar

Micutul tau poate invata o multime de lucruri interesante despre univers si componentele lui cu acest puzzle din 48 de piese.

Pret: 75 lei
Bebebliss.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Beneficii jocuri puzzle Puzzle copii Puzzle dezvoltare copii Jucarii copii Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre