5 motive sa incurajezi dorinta copilului de a colectiona ceva

/ / Modificat: 2023-07-02
5 motive sa incurajezi dorinta copilului de a colectiona ceva

Multi dintre noi am avut, in copilarie, colectii de care ne aducem aminte cu drag si pe care poate le pastram si acum in casa parintilor. De la celebrele colectii de timbre, pana la servetele, stickere, cartonase etc, pentru fiecare dintre noi, obiectele pe care le colectionam aveau o insemnatate speciala.

Anii au trecut, vremurile s-au schimbat, iar copiii in prezent nu mai colectioneaza timbre sau stickere de la guma de mestecat, insa cu siguranta au pasiuni pentru alte obiecte pe care le strang si pe care le pretuiesc.

De ce sa te bucuri cand copilul vrea sa colectioneze ceva

Daca micutul tau are o pasiune pentru masinute, cuburi de construit, carioci sau alte obiecte pe care le „vaneaza” peste tot si isi doreste sa aiba din ce in ce mai multe, ar trebui sa te bucuri! Iata cateva motive pentru care orice copil ar trebui sa aiba o colectie de ceva!

Invata sa aiba rabdare

Stim deja ca rabdarea nu este punctul forte al copiilor, insa atunci cand colectioneaza lucruri pe care le primesc sau le cumpara treptat, isi cultiva aceasta virtute.

Cei mici invata sa astepte pana vor primi urmatorul obiect de inclus in colectie, iar bucuria va fi cu atat mai mare cand se intampla acest lucru.

Invata sa fie mai organizat

O colectie are nevoie de un anumit spatiu, iar copiii incep sa se ataseze de lucrurile pe care le colectioneaza si nu le vor lasa aruncate la intamplare prin casa. Obiectele din colectie trebuie sa fie pastrate in ordine, iar de aici vor invata sa faca ordine si la haine sau jucarii.

Invata sa fie perseverent

Daca isi doresc sa aiba o colectie cat mai ampla, cei mici vor invata sa fie perseverenti si sa adune obiect cu obiect. Satisfactia este cu atat mai mare atunci cand ating un anumit numar pe care si l-au propus.

Isi poate descoperi noi pasiuni

Daca micutii sunt pasionati de animale salbatice, de exemplu, si colectioneaza cartonase si carti despre acestea, isi pot imbogati universul cultural cu informatiile din domeniul zoologiei.

Isi imbunatateste memoria

Copiii vor sti exact cate si ce obiecte au in colectie, astfel incat nu vor cumpara dubluri, vor putea face schimburi cu alti copii care sunt pasionati de aceleasi obiecte etc. In plus, invata sa numere mai usor si sa clasifice obiectele pe care le colectioneaza pe categorii.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dorinta copii Incurajare copii

Articole recomandate

Citeste si despre