Nu mi-am dorit niciodata sa fiu mama si m-am simtit usurata cand iubitul meu a spus ca nici el nu vrea copii. Suntem impreuna de 19 ani

/ / Modificat: 2023-05-17
Nu mi-am dorit niciodata sa fiu mama si m-am simtit usurata cand iubitul meu a spus ca nici el nu vrea copii. Suntem impreuna de 19 ani

Dupa cateva saptamani de relatie, i-am spus iubitului meu de atunci ca nu vreau sa am copii. Am fost usurata cand a spus ca nici el nu vrea copii. Suntem impreuna de aproape doua decenii si nu avem regrete!

I-am spus viitorului meu sot ca nu vreau sa fiu mama intr-o statie de autobuz din fata cinematografului. Eu aveam 25 de ani, el 22, iar relatia noastra avea doar cateva saptamani. A fost o marturisire neplanificata si m-am simtit tare usurata cand mi-a raspuns: "Am vrut sa-ti spun. Nici eu nu vreau copii". Dar la inceput nu l-am crezut.

Familia catolica scotiano-irlandeza a lui Christian este numeroasa. El vorbeste si se joaca cu nepotii sai cu o usurinta si un confort nemaipomenit. Nu aveam nicio indoiala ca va fi un tata exceptional si iubitor. Dar de fiecare data cand reveneam asupra subiectului, era ferm in dorinta sa de a nu avea copii proprii. 

Nu voia sa auda nici macar de nunta, insa cu timpul, sentimentele lui Christian cu privire la casatorie s-au transformat intr-o cerere in casatorie care s-a materializat intr-o nunta in 2008. Dar, dupa 19 ani de relatie, inca nu avem copii. In calitate de femeie de 44 de ani, pot spune asta cu zambetul pe buze si fara nicio urma de regret! 

Sunt matusa si imi place acest rol!

Sora mea mai mica era prima care vizita vecinii, prietenii sau rudele care faceau copii. Noutatea si caldura lor o entuziasmau in moduri pe care eu nu le-am putut intelege niciodata. Stiam ca va fi mama in acelasi fel in care poti mirosi ploaia inainte de a cadea. Drumurile noastre s-au bifurcat, eu indreptandu-ma spre facultate pentru a studia jurnalismul, ia ea spre maternitate, devenind mama a trei copii.

Cei 12 copii carora am norocul de a le fi matusa sunt cele mai minunate fiinte umane pe care le-am cunoscut vreodata. Inima mea este plina de dragoste pentru ei in timp ce ii privesc cum cresc si devin adulti. Dar nu imi doresc sa am copii. Nu m-am vazut niciodata in acest rol si nu exista niciun gol in mine care asteapta sa fie umplut de venirea pe lume a unui copil. In suma matematica a vietii mele, nu am reusit niciodata sa echivalez maternitatea cu un plus.

Copiii au nevoie de parinti care sa-i doreasca si, oricat de mult ii respect pe toti cei care sunt chemati la aceasta vocatie, nu este destinul pe care mi l-am ales eu. Christian si cu mine traim o viata plina si interesanta. Avem timp si energie sa adoptam animale, de exemplu, sa donam jucarii si haine copiilor defavorizati sau sa strangem fonduri pentru diverse cauze. Am calatorit in lume si am scris chiar si o carte impreuna.

Oamenii inca ma desconsidera pentru ca nu am copii

Simplul fapt ca trebuie sa imi apar alegerile ori de cate ori sunt intrebata de ce nu am copii, arata ca alegerea de a nu deveni mama ramane, in continuare, problematica pentru societate. Unele dintre aceste prejudecati implica inclusiv riscuri pentru sanatate, asa cum am constatat atunci cand am incercat sa accesez asistenta ginecologica.

Acum ca stim ca femeile pot fi fericite singure, este timpul sa fim constienti si de faptul ca ele pot fi implinite si fara copii!

  • Articol tradus si adaptat dupa un material publicat pe site-ul Insider.
  • Sursa foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Dorinta copii

Articole recomandate

Citeste si despre