Un video terifiant dezvaluie de ce nu trebuie sa ii dai niciodata copilului tau bezele

/ / Modificat: 2023-07-04
Un video terifiant dezvaluie de ce nu trebuie sa ii dai niciodata copilului tau bezele

Le mai cumperi din cand in cand micutilor tai bezele? Poate ar fi bine sa nu o mai faci! Un videoclip terifiant demonstreaza exact de ce nu trebuie sa le dam niciodata bezele copiilor mici. Aceste dulciuri pufoase prezinta un risc serios de sufocare si nu sunt potrivite pentru copiii cu varsta sub 4 ani, spun medicii.

Bezelele, pericol de sufocare pentru copiii sub 4 ani!

Nikki Jurcutz, fost paramedic din Australia, spune ca bezelele devin extrem de lipicioase atunci cand sunt mestecate, ceea ce le face extrem de greu de inghitit. Acestea pot ramane blocate in gatul celor mici, impiedicandu-i sa respire, a adaugat ea.

„Acesta este motivul pentru care bezelele sunt un aliment cu risc ridicat de sufocare si de ce nu sunt recomandate sub nicio forma copiilor sub 4 ani. Forma lor rotunda inseamna ca ar putea bloca complet caile respiratorii. Cand sunt umede, devin lipicioase si mai greu de inghitit si sunt mai greu de eliminat din caile respiratorii”, spune fost paramedic, intr-un clip pe Instagram.

Nikki arata apoi ce se intampla atunci cand un bob de strugure ramane blocat in caile respiratorii ale unui copil in comparatie cu o bezea. Fructul mic si rotund este usor de dislocat cu cateva lovituri de spate, dar dulceata de zahar ramane pe loc. Daca ar fi vorba de un copil mic, acesta ar putea apoi sa-si piarda cunostinta.

Daca totusi nu ii poti refuza copilului tau cateva bezele din cand in cand, Nikki vine cu cateva recomandari pentru a face aceste dulciuri mai usor de inghitit de catre cei mici:

„Incercati sa le taiati in bucati mai mici sau sa alegeti niste bezele cat mai mici. Astfel, ele vor deveni ceva mai sigure pentru copii”, a recomandat aceasta.

  • Surse: thesun.co.uk
  • Foto: Pexels

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bezele Sufocare copii

Articole recomandate

Citeste si despre