"Am opt ani si sunt transexual." Discursul emotionant al Elsei despre faptul ca oamenii sunt diferiti

/ / Modificat: 2019-12-05

In doar un minut si jumatate, micuta Elsa Ramos, o fata transexuala in varsta de opt ani, din Arroyo de San Serván (provincia Badajoz, Spania), a transmis un mesaj emotionant politicienilor din tara sa. Dar si mii de oameni l-au ascultat, din moment ce, in cateva ore a devenit viral, dupa ce a fost distribuit pe retelele de socializare.

In mesaj este vorba despre respect si integrare. Despre copii ca ea, care cer recunoasterea faptului ca diversitatea exista.

"Nimeni sa nu ne ia fericirea"

"Sunt o transexuala, locuiesc in Arroyo de San Serván si in ultimii patru ani am gasit o cale foarte importanta, calea fericirii mele. Invat la scoala din orasul meu si am avut norocul ca colegii mei de clasa au inteles cum sunt inca din prima zi. Cu toate acestea, este inca necesar sa amintesc ca am dreptul sa fiu numita asa cum simt."

Asa si-a inceput Elsa discursul, spunand cine este si cum se simte si apoi a continuat cu o solicitare catre politicieni pentru a schimba lucrurile:

"Din tot ce am de spus acum, cel mai important lucru este acesta: politicienii continua, in ciuda amenintarilor, sa faca legi care recunosc ca oamenii sunt diferiti. Mai presus de toate, persoanele transexaule au dreptul sa fie cine vor sa fie. Nu permiteti nimanui sa ne ia dreptul la fericire."

Discursul Elsei face parte dintr-o sesiune de sedinte organizate de scoala la care invata impotriva hartuirii comunitatii LGBTI, la care au oparticipat elevi, profesori si studenti. Copiii au cerut ca oeasul lor sa fie un loc "divers si plural," in care toti cetatenii sa aiba sa fie privit la fel, indiferent de orientarile sexuale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre