Creativitatea la copii. Centre pentru dezvoltarea creativitatii copilului tau

/ / Modificat: 2015-05-26
Creativitatea la copii. Centre pentru dezvoltarea creativitatii copilului tau

Copilul tau are nevoie de o dezvoltare pe toate planurile atat din punct de vedere fizic, emotional si mental cat si din punct de vedere creativ.

In lumea in care traim insusi cuvantul "creativitate" capata noi dimensiuni indepartandu-se de sensul lui legat de activitatile artistice si capatand aspecte noi, mai ales cand vine vorba de avansul tehnologic.

creativitate_copii

Un om creativ este cel care se poate descurca in orice situatie il pune viata, dezvoltand noi modalitati de a face fata unor piedici. In acelasi timp, aceasta abilitatea - de a fi creativ - are aplicabilitate in activitatile noastre zilnice.

In afara artei, creativitatea este un factor important in stiinta si tehnica precum si in organizarea eficienta a unei echipe, deoarece implica abilitatea de a veni cu noi si noi solutii in fata problemelor, sau de a lucra intr-un mod mai eficient.

Alege cursurile de arta potrivite pentru copilul tau!

De altfel, fizicianul Albert Einstein, despre care se stie ca a fost un elev nonconformist spune ca "imaginatia este mai importanta decat cunoasterea." Contrar credintei ca o persoana ar trebui sa fie creativa doar daca lucreaza in domeniul artelor - pictori, dansatori, muzicieni - in prezent societatea noastra aflata intr-o dezvoltare cauta creativitatea si in domenii mai noi - industria publicitatii sau IT.

carti_copii_1

Gasirea unei idei noi, a unui unghi nou de abordare, a unui punct de vedere original este cruciala in orice domeniu. Specialistii sunt de parere ca este esential ca acesta abilitate sa fie stimulata inca din primii ani de viata a copilului ea ajutand in acelasi timp la acumularea de noi cunostinte.

Cum incurajezi creativitatea copilului tau

Vom apela tot la vorbele unui om celebru. Faimosul pictor Pablo Picasoo spunea ca "Orice copil este creativ. Problema este cum sa il faci sa ramana asa si cand creste". De altfel, studiile arata ca odata cu inaintarea in varsta ne pierdem creativitatea, iar un factor important care duce la declinul ei este inceperea scolii, un mediu in care copii sunt inca notati cu nota maxima daca reproduc lectia de pe de rost.

citire_copil

O abordare "outside the box" a activitatilor copilului sunt preferabile pentru a crea un mediu creativ, in care copilul sa nu se sfiasca sa-si impartaseasca ideile, oricat de trasnite ar fi. Prea multe oprelisti si ingradiri, prea multe reguli il vor inchista pe copilul tau si il vor determina sa-si infraneze pornirile creative.

Jucarii pentru dezvoltarea imaginatiei la copii!

Furnizand un mediu care ii permite copilului tau sa exploreze si sa se joaca fara prea multe restrangeri precum si prin adaptarea la ideile lui vei stimula creativitatea sa. Accepta ideile neobisnuite si modalitatile inedite prin care copilul rezolva o situatie sau o problema fara sa-i judeci modul de gandire diferit de al tau. Tendinta ta de a-i arata modul "corect" de rezolvare a unei probleme ii va limita viziunea copilului.

Jucariile care stimuleaza creativitatea

Probabil ai observat ca micutul tau si-a facut un spatiu de joaca in cele mai neobisnuite locuri, in bucatarie printre oale si linguri, in debara printre ambalaje si cutii vechi sau in baie printre rufele din cos.

alegere-jucarii-copii

Atata timp cat nu exista niciun pericol pentru sanatatea lui (obiecte ascutite, substante pe care le-ar putea ingera si care sunt toxice sau obiecte voluminoase care l-ar putea rani) lasa-l sa se joace in voie, chiar daca tu nu intelegi ce se intampla in imaginatia lui.

In ceea ce priveste jucariile este bine sa optezi pentru cele special create pentru a-i stimula imaginatia celui mic. In locul clasicelor carti de colorat, a papusilor sau a masinutelor, optati pentru jocuri nestructurate.

Poti achizitiona un set de lego, plastilina sau cuburi. Deoarece nu au structuri predefinite, copilul va crea propria jucarie utilizandu-le. Si jucariile ce tin de arta il vor ajuta.

Poti opta pentru instrumente muzicale de jucarie - orga, chitara, trompeta, seturi de pictura (chiar daca nu pare sa aiba talente deosebite in aceasta directie)sau o camera foto/video de jucarie.

Centre pentru dezvoltarea creativitatii copilului tau

In Bucuresti poti merge cu micutul tau la centre special concepute pentru stimularea creativitatii. Noi iti prezentam cateva dintre care poti alege.

Creative Arts

La acest centru copilul tau isi va dezvolta creativitatea cu ajutorul artei. Au sediul in Bucuresti, in doua locatii:

1. Centrul Calderon (Str. J.L.Calderon, nr 39, Sect.2, Bucuresti) Luni -  Vineri, 16:00 - 20:00

2. Universitatea Romano-Americana-Creative Library Bucuresti (Bd.Expozitiei, nr.1B, Sect.1, Bucuresti),  Luni-Vineri, 19:00 - 22:00 / Sambata si Duminica, 10:00 -  14:00

People Develop

Se adreseaza copiilor pe urmatoarele grupe de varsta: 7 - 9 ani, 10 - 12 ani, 13 - 15 ani si are drept obiectiv dezvoltarea creativitatii prin exercitii expresiv artistic

Program: sambata/duminica, 10.00 - 12.00.

Pret: 60 ron/sedinta de 2 ore

Cursurile se desfasoara pe B-dul Gheorghe Sincai nr. 13, bl 5, sc. 1, etaj 2, apartament 11, interfon 11.

Centrul Esprit

Atelierele sunt create pentru trei categorii de varsta, iar cursurile se desfasoara la sediul situat in sectorul 1, Sos. Kiseleff nr. 55, vila nr. 4. Pretul este de 50 lei/persoana.

Atelier - "Micii oratori" - Curs de vorbit in public pentru copii (7-10 ani)

Atelier - "Inovatori si promotori" - Curs pentru dezvoltarea creativitatii si a capacitatii de afirmare (10 - 13 ani)

Atelier - "Vise in culori" - Atelier de pictura pe tricouri (4 - 6 ani)

Centru de creativitate

Organizeaza ateliere de creativitate dedicate activitatilor practice si jocurilor. In cadrul acestora copiii vor invata tehnicile origami, quilling, de croitorie, tesatorie, pictura, modelaj, tamplarie, teatru.

Varsta participantilor: intre 5 ani si 14 ani.

Adresa: Strada Polona 115, Bucuresti

Studio Creativ

Aici se organizeaza lunar ateliere de creatie pentru copii de 6-14 ani, cu tematica variata:

Inspirati de... (despre artisti celebri si opera lor)

Design by me (design de jucarii, design vestimentar, pictura pe tricou etc.)

Cum se fac cartile? Workshop de carte (ilustratie, editare, legare, tipar)

Micii arhitecti si urbanisti (desen si machete 3d).

Atelierele au loc sambata de la ora 11.30 si duminica, de la ora 10.00 (grupa de copii de 6-8 ani) si sambata-duminica, de la ora 15.00 (grupa de copii de 9-14 ani).

Adresa: Bulevardul Ferdinand nr. 5A, etaj 1, ap.2, sector 2, Bucuresti

GHID COMPLET DE CURSURI PENTRU COPII!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Creativitate Creativitatea la copii Jucarii creative

Articole recomandate

Citeste si despre