Sisteme de purtare potrivite pentru vara. Ce sa alegi in functie de varsta bebelusului si de ocazie

/ / Modificat: 2022-04-27
Sisteme de purtare potrivite pentru vara. Ce sa alegi in functie de varsta bebelusului si de ocazie

Purtatul bebelusului in sistem este una dintre metodele preferate de multe mamici, dar si de bebelusi. Cei mici stau aproape de mama, ca si cum ar fi in brate, iar acest lucru este linistitor pentru ei. Avantajul mamelor este ca sistemul de purtare le permite sa aiba mainile libere, indiferent ca sunt in casa, la plimbare sau la cumparaturi. Atunci cand alegem un sistem de purtare pentru bebelus, este important sa tinem cont de cateva criterii.

In primul rand, trebuie sa fie un sistem ergonomic, care ii permite bebelusului sa stea cu picioarele sub forma literei M si care nu forteaza coloana. Apoi, trebuie sa ne raspundem la intrebarea: imi doresc un sistem de purtare potrivit pana la o varsta mai mare a copilului sau sunt dispusa sa il schimb pe masura ce creste? Nu toate sistemele sunt potrivite inca de la nastere, de exemplu, iar unele care sunt folosite in primele luni de viata (precum wrap-ul elastic), nu mai pot fi folosite dupa ce copilul creste.

Sisteme de purtare potrivite pentru vara

Anotimpul cald se apropie, iar plimbarile si drumetiile in aer liber se inmultesc. In acest context, purtarea bebelusului in sistem poate fi o solutie ideala, insa trebuie sa tineti cont de mai mult aspecte atunci cand alegeti unul. In primul rand, atunci cand este purtat astfel, bebelusul sta lipit de corpul mamei sau al tatalui, ceea ce duce la supraincalzirea amandurora. Pentru a va asigura ca bebelusul nu sufera un disconfort, alegeti sisteme de purtare confectionate din materiale naturale, care lasa pielea sa respire.

Bumbacul si inul sunt ideala pentru sezonul cald. Evitati, pe cat posibil, SSC-urile din materiale groase, pe cele cu spatele buretat, dar si reglajele care fac ca bebelusul sa fie lipit de corpul vostru. Pozitia corecta, in orice sistem de purtare, este cea in care poti saruta pe frunte copilul, fara sa fie nevoie sa te apleci.

In afara de material, trebuie sa ne gandim si cat timp si energie suntem dispusi sa investim in a invata sa manevram sistemul de purtare. Desi wrap-ul si sling-ul cu inele sunt ideale pentru sezonul cald, nu oricine poate avea rabdare si indemanare pentru a face legaturile si ajustarile de fiecare data cand iese cu copilul la plimbare. Din acest punct de vedere, sunt mai potrivite sistemele de purtare cu catarame, care se regleaza usor, insa si in cazul acestora trebuie sa alegeti materiale subtiri si naturale.

Cum imbracam bebelusul atunci cand il purtam

Vara este important sa imbracam copilul cat mai subtire, pentru ca va transpira in sistem. Alegeti hainute din fibre naturale, care lasa pielea sa respire. Este important ca si persoana care poarta bebelusul sa aiba haine din materiale naturale. Este indicat sa puneti un scutec de bumbac intre corpul vostru si al bebelusului, atunci cand il asezati in sistem, pentru a nu transpira asa de tare.

Cum alegem cel mai potrivit sistem de purtare

Desi internetul este plin de recenzii si de pareri despre SSC-uri, adevarul este ca alegerea unuia este pur subiectiva. In timp ce unora dintre parinti li se potrivesc de minune sling-urile, altii le urasc cu pasiune. Inainte de a investi intr-un sistem de purtare, mergeti impreuna cu bebelusul intr-un magazin specializat si probati mai multe tipuri de sisteme, pentru a-l alege pe cel care vi se potriveste cel mai bine.

De asemenea, puteti lua in considerare sa cumparati sisteme de purtare second hand, pentru a plati mai putin pe ele. Iar daca aveti nevoie de un sistem doar pentru o anumita parioada sau ocazie, poate fi o idee buna sa inchiriati unul, in loc sa cumparati.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Purtare piept bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre