Ghid de alegere a bijuteriilor pentru copii

/ / Modificat: 2021-10-25
Ghid de alegere a bijuteriilor pentru copii

Achizitionarea bijuteriilor poate fi un proces complicat, chiar si in cazul adultilor, dar cu atat mai mult cand vine vorba despre cele pentru copii, care trebuie sa indeplineasca anumite standarde. Siguranta este primul lucru la care ne gandim, inainte de a cumpara cercei sau bratari pentru copii, in special pentru cei foarte mici. Cerceii pentru bebelusi se aleg dupa mai multe criterii, nu doar in functie de detaliile estetice. Iata un mic ghid care te va ajuta sa faci alegeri inspirate:

Materialul potrivit

Bijuteriile pot provoca reactii alergice la contactul cu pielea sensibila a copiilor. Nu uita ca exista si multi adulti care se confrunta cu astfel de probleme, iar copiii sunt cu atat mai expusi la alergii la anumite materiale. Evita sa alegi bijuterii din nichel sau materiale nepretioase. Cand vine vorba de cercei bebelusi, indiferent ca ii cumperi pentru copilul tau sau pentru a-i darui, bijuteriile din aur sunt optiunile cele mai sigure. Argintul este, de asemenea, o varianta pentru care poti opta, daca gasesti un design cu adevarat inedit si crezi ca s-ar potrivi mai bine. In ceea ce priveste bijuteriile placate cu aur sau argint, este important sa discuti cu producatorul despre calitate si daca materialele folosite sunt sigure pentru copii.

Designul sigur

Bijuteriile pentru copii ar trebui sa fie cat mai simple si sigure. Aceste elemente sunt esentiale, deoarece obiectele de mici dimensiuni pot deveni periculoase pentru copiii mici. Ele pot fi inghitite, daca se deschid din greseala, sau pot crea disconfort celui mic. Alege bijuterii cu un sistem de inchidere cat mai rezistent si sigur, care nu este sensibil la miscari si frecare. Copiii sunt activi, iar designul si dimensiunea bijuteriilor trebuie sa le permita sa se miste si sa fie imbracati fara ca acestea sa se agate de haine. Cerceii sau bratarile pentru bebelusi trebuie sa fie cat mai mici, potrivite pentru urechile si mainile acestora. In ceea ce priveste copiii mai mari, poti achizitiona bijuterii cu valoare estetica, dar asigura-te ca acestia se simt confortabil in timp ce le poarta si ca au libertate de miscare in orice activitate.

Ce tipuri de bijuterii pentru copii sunt populare

Daca ai o fetita, cu siguranta vei dori sa alegi cea mai frumoasa pereche de cercei imediat ce doctorul iti da unda verde. Prima pereche de cercei reprezinta un dar pe care parintii sau nasii il ofera copilului. Ii va purta pentru o perioada lunga, pana cand va decide sa-si urmeze propriul stil. Cerceii din aur pot fi gravati cu numele copilului sau al parintilor, dar si cu initiale care transmit un mesaj important. Acelasi lucru se poate realiza si in cazul bratarilor pentru copii. De asemenea, colierele cu pandantive cu initiale sau cu piatra pretioasa specifica zodiei sunt potrivite pentru copiii care primesc astfel de amintiri si cadouri inca din prima perioada a vietii lor.

Alege calitatea pentru bebelusul sau copilul tau si asigura-te ca varianta aleasa este sigura pentru rutina de zi cu zi a celui mic.

Sursa foto: shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre