12 lucruri fascinante despre gemeni pe care probabil nu le stiai

/ / Modificat: 2023-04-01
12 lucruri fascinante despre gemeni pe care probabil nu le stiai

Stim despre gemeni ca au o legatura profunda, indestructibila, ca sunt mai empatici decat fratii de varste diferite si ca sunt capabili sa comunice telepatic, dat fiind faptul ca au impartit acelasi uter timp de 9 luni. Sunt insa si alte lucruri interesante pe care multi oameni nu le stiu despre fratii care s-au dezvoltat simultan in acelasi uter.

Indiferent ca sunt gemeni identici, proveniti din acelasi zigot divizat sau ca au provenit din doua ovule diferite fecundate simultan, un lucru este cert: gemenii prezinta cateva particularitati fascinante pe care parintii lor, si nu numai ei, ar trebui sa le stie.

Iata cateva lucruri interesante despre gemeni pe care multa lume nu le cunoaste!

1. 40% dintre gemeni inventeaza un limbaj propriu, pe care doar ei il inteleg. Este modul lor unic de a comunica intre ei.

2. Chiar daca sunt absolut identici, gemenii au amprente diferite. Asa pot fi si identificati, in cazul in care sunt confundati.

3. Gemenii pot avea pielea de culori diferite. Unul o poate mosteni pe mama, unul pe tata. In cazul in care unul dintre parinti are tenul mai inchis la culoare, diferenta poate fi vizibila si in cazul copiilor.

4. Incep sa interactioneze intre ei in a 14-a saptamana de sarcina.

5. Chiar daca sunt identici, gemenii pot avea boli diferite si predispozitie genetica diferita spre anumite afectiuni.

6. Se poate intampla ca gemenii sa aiba tati diferiti. Este valabil in cazul in care gemenii provin din doua ovule diferite si fiecare dintre ele a fost fecundat de un spermatozoid de la un alt barbat.

7. Daca ai o pereche de gemeni care nu sunt identici, sansele de a avea inca o pereche de gemeni la o sarcina viitoare sunt de 3-4 ori mai mari.

8. Nigeria este tara cu cea mai mare rata a sarcinilor multiple din lume (gemelare si cu tripleti) si, de asemenea, tara cu cele mai multe perechi de gemeni identici.

9. La polul opus se afla China: aici sunt cele mai putine perechi de gemeni din lume, raportat la populatie.

10. Gemenii pot avea date de nastere diferite. Sunt numeroase cazuri cand unul dintre bebelusi se naste prematur, iar celelalt la termen. Cea mai mare diferenta intre frati gemeni este de 63 de zile.

11. Este cunoscut cazul gemenilor Jim, care au fost separati la nastere, dar au ajuns sa traiasca vieti aproape identice.

12. Mamele de gemeni traiesc mai mult. Potrivit cercetarilor, creierul percepe faptul ca mama trebuie sa ingrijeasca doi copii deodata si ajuta organismul sa se mentina sanatos si functional pentru mai mult timp.

FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gemeni ingrijire Gemeni

Articole recomandate

Citeste si despre