Pregatirea casei pentru nou-nascut

/ / Modificat: 2012-08-13
Pregatirea casei pentru nou-nascut

Pregatirea casei pentru atunci cand vei veni cu bebe acasa din maternitate trebuie inceputa inca de dinainte de nastere. Chiar daca ultimele pregatiri se fac inainte cu putin timp ca bebe sa ajunga pentru prima oara acasa, dupa nastere, casa si in special camera in care sta copilul trebuie puse la punct dinainte. Iata principalele lucruri de care trebuie sa tii cont in pregatirea casei pentru venirea acasa a noului membru al familiei!

Zugraveste si pregateste camera in care va sta bebelusul!

Procesul de zugravire a camerei trebuie facut inainte de nastere. Ia in calcul aceasta idee in cazul in care nu s-a mai zugravit de mult timp, deoaerce exista risc de mucegai, igrasie sau alte probleme care pot periclita, in timp, sanatatea micutului. Indicat este ca acest pas sa fie facut inainte de nastere, pentru a putea monitoriza tot demersul si a da indicatiile necesare.

Nu folosi vopsele si produse de zugravit sau curatat toxice, care-ti pot pune sarcina sau nou-nascutul in pericol. Opteaza pentru cele ecologice sau cu ingrediente mai putin toxice.

Daca ai zugravit de curand, atunci nu mai este cazul sa o faci din nou, insa trebuie sa fii atenta sa astupi eventualele gauri sau sa repari problemele cu inchiderea ferestrelor, usilor sau a altor lucruri de prin camera, pentru ca micutul tau sa fie in siguranta.

Este posibil ca bebelusul tau sa aiba propria camera, dar sa vrei sa doarma cu voi in primele luni, pentru a fi langa el cand vrea sa pape, sa fie schimbat sau se trezeste plangand. In acest caz, trebuie sa pui la punct si camera voastra (zugravit, curatenie etc.), nu numai pe cea a lui bebe.

Utileaza si aprovizioneaza camera nou-nascutului cu toate lucrurile necesare!

In cazul in care ai cumparat mobila necesara pentru bebe, monteaz-o dupa ce ai terminat de zugravit si facut curatenie. Asigura-te ca daca ai corpuri de agatat pe perete sunt bine fixate, pentru a evita accidentele neplacute.

Inainte de a veni cu bebelusul acasa, pune pe cineva sa faca ultima curatenie (sa stearga bine praful, sa spele pe jos, sa aeriseasca camera etc.) si sa te aprovizioneze cu toate produsele de ingrijire a nou-nascutului: scutece, creme, lotiuni, sampoane, sapunuri, hainute etc.

Este important sa fii dotata si cu aspirator nazal, termometru digital rectal, medicamente (daca este cazul), biberoane, suzete, creme pentru iritatii de la scutec si alte lucruri necesare pentru a avea grija de un nou-nascut.

In cazul in care ai tinut cont de superstitii si doar ai comandat mobila si hainutele bebelusului, asigura-te ca ajung acasa pana la iesirea din maternitate. Odata ce ajungi cu copilul, nu vei mai avea timp sa te ocupi de montat mobila, de luat hainute sau de mers la cumparaturi.

Cumpara doar lucrurile de baza si nu exagera cu hainutele de nou-nascut, deoarece bebelusul creste foarte repede si nu va mai avea nevoie de multe dintre ele. Ai grija sa existe si cateva jucarii, potrivite pentru varsta lui, care-l pot ajuta sa doarma linistit sau sa il calmeze cand plange. Caruselul montat deasupra patutului este indicat in acest sens, dar si zornaitoarele sunt potrivite la aceasta varsta.

Pregateste catelul pentru venirea nou-nascutului!

Atunci cand familia ta are in componenta un catel, acesta trebuie pregatit pentru venirea acasa a noului membru al familiei. El face parte tot din procesul de pregatire a casei pentru venirea noului nascut.

Este foarte important sa se restrictioneze accesul catelului in camera bebelusului sau in dormitorul vostru, daca aveti de gand sa il tineti acolo la inceput. Camera in care va sta nou nascutul trebuie sa fie cat mai sterila, iar catelul ar putea-o contamina cu germeni, par si alte fluide corporale care pot imbolnavi copilul.

Pentru a-l familiariza cu bebelusul este important ca animalul sa fie pus in contact cu jucariile si obiectele pe care le va folosi bebelusul (dar nu sa le linga sau atinga) inca din timp.

In plus, dupa nasterea copilului, poti ruga un prieten sau un membru al familiei sa aduca acasa o piesa vestimentara purtata de bebe, pentru ca acesta sa-i simta mirosul si sa se obisnuieasca cu el, inainte de a veni acasa cu el.

Cand ajungi prima oara cu bebelusul acasa, ai grija sa il lasi in brate la altcineva si sa iti saluti prietenul cu patru labe la fel ca inainte, entuziasta si plina de afectiune. In caz contrar, catelul ar putea deveni gelos pe bebe si exista riscul sa ii faca rau in viitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cu bebelusul acasa Camera bebelus Ingrijire nou nascut

Articole recomandate

Citeste si despre