Ingredientele cremei de corp pentru bebelusi

/ / Modificat: 2011-04-19
Ingredientele cremei de corp pentru bebelusi

Crema de corp pentru bebelusi trebuie sa respecte cateva reguli esentiale. Pielea lor difera cu mult de a noastra, asa ca orice incercare de a substitui o crema speciala a lor cu una pe care o folosesti tu poate deteriora pielea. Alege numai produse special create pentru el si asigura-te ca nu sunt lipsite de ingrediente esentiale naturale, dar fara niciun fel de chimicale!

Ingrediente naturale esentiale pentru cremele de bebelusi

Aloe

Este o planta cu multiple beneficii si care are efect antiinflamator asupra iritatiilor bebelusului. De asemenea, hraneste si hidrateaza din plin pielea pentru ca patrunde adanc in straturile epidermice. Ajuta de asemenea si la vindecarea mai rapida a ranilor.

Vitamina E

Este cel mai important antioxidant din organism si are efect protector impotriva radicalilor liberi. Prezenta vitaminei E in lotiunile pentru bebelusi este esentiala pentru sanatatea pielii.

Ulei de portocale si de flori de portocal

Acestea sunt alternativele pentru substantele chimice care au rol antibacterian. Aceste uleiuri au proprietati calmante, antibacteriene si antiinflamatorii. Sunt blande cu pielea bebelusului si calmeaza rapid iritatiile sau alte zone inflamate.

Vitamina A

In forma sa naturala, vitamina A reprezinta un antioxidant pentru pielea bebelusului. Aceasta actioneaza ca normalizator al pielii, pastrand pielea micutului moale si elastica. Lupta eficient importiva radicalilor liberi care patrund in piele.

Expunerea la radiatiile solare cu ultraviolete determina o usoara inasprire a pielii bebelusului. Vitamina A are rolul de a regenera celulele pielii si de a oferi acesteia un aspect tonic si sanatos.

Ulei de masline (extract din frunze de maslin)

Pe langa sanatatea pielii este recomandata si catifelarea odata cu hidratarea ei. Uleiul de masline sau extractul din frunzele acestora are acest rol.

Lotiunile pentru bebelusi ar trebui sa fie lipsite:

  • sunstante chimice;

  • produse de origine animala;

  • parfum;

  • coloranti chimicali etc.

Este important sa urmaresti pe eticheta produselor de ingrijire a pielii bebelusilor numai ingrediente naturale, pentru ca pielea lor este sensibila si delicata. Echilibrul de hidratare a pielii este mentinut de aceste lotiuni. Asadar, ele sunt necesare in rutina ingrijirii micutului.

Atunci cand alegi lotiunile sau cremele trebuie sa iei in considerare urmatoarele lucruri:

  • daca lotiunile au avizul medicilor;

  • sa nu contina ulei mineral;

  • sa fie hipoalergenice;

  • sa nu contina alcool de tip SD40 (alcool cosmetic purificat);

  • sa nu contina niciun fel de parfum.

Scopul oricarei lotiuni pentru bebelus este de a hidrata pielea. Iritatiile, inrosirea sau senzatia de mancarime pe care le pot manifesta bebelusii din diverse cauze pot fi ameliorate cu astfel de creme sau lotiuni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre