6 lucruri total inutile pentru un nou-nascut. Nu le cumpara!

/ / Modificat: 2018-09-26
6 lucruri total inutile pentru un nou-nascut. Nu le cumpara!

Tocmai ai intrat in magazinul dedicat bebelusilor pentru prima data si una din angajatele de acolo iti prezinta pe scurt toate lucrurile de care vei avea nevoie cand vine bebelusul pe lume - lista este lunga.

Si uite asa incepe distractia. Bati magazinele in lung si in lat si cand nu faci asta navighezi ca un marinar cu experienta internetul in cautare de tampoane pentru san si crema pentru funduletul bebelusului, intrebandu-te cat de mult ai de fapt nevoie de ele. Raspunsul este...ai nevoie de ele!

Acestea fiind spuse, daca astepti primul copil, vei cheltui probabil o gramada de bani pe tot feluri de lucruri, insa daca deja esti la al doilea stii ca poti refolosi multe dintre ele sau ca pana la urma, de multe chiar nu vei mai avea nevoie (acum ca esti experta).

Daca vei fi mamica pentru prima oara, iata care sunt lucrurile de care chiar nu ai nevoie pentru a te pregati de venirea lui bebe pe lume:

1. Un set de lenjerie de pat complet si costisitor

La doua minute dupa ce ai ajuns acasa cu minunatul set de lenjerie pentru patut, vei citi un articol de ultima ora care iti spune ca aparatorile laterale pentru el nu mai sunt recomandate de specialisti; nu este o problema, nu il vei folosi.

Apoi vei citi in cartea de temelie a mamicilor cum paturica nu este recomandata in primul an de viata al bebelusului. Nici o problema, o sa o pui pe spatarul scaunului din camera copilului, pe post de decoratiune. Si uite asa, ai platit o groaza pentru un simplu cearceaf de pat. Un cearceaf frumos si de calitate sigur, care se va umple de caca in prima noapte a bebelusului acasa, atunci cand scutecul va da pe dinafara.

Si cand vei descoperi ca nimic nu inlatura astfel de pete din tesatura! Asa ca ai doua variante: nu cumpara setul mirific de lenjerie, sau cumpara unul cu un imprimeu sau o culoare permisive cand vine vorba de pete.

2. Hainute pe care sa i le pui peste cap copilului

Ai incercat vreodata sa imbraci un bebe cu ceva care se trage peste cap? Este imposibil! Chiar daca esti convinsa ca gatul celui mic este puternic, prima oara cand o sa ii tragi o bluzita peste cap s-ar putea sa te sperii!

3. Un aparat de incalzit servetelele umede

Daaaa, exact asta vrei sa faci, vrei sa iti lasi copilul sa se obisnuiasca cu ideea ca funduletul sau regal nu poate fi curatat decat cu servetele umede incalzite la temperatura ideala. Stii ce o sa se intample dupa aceea, da?

O sa faca un scandal monstru cand o sa vrei sa ii schimbi scutecul in parc si funduletul sau nu va mai simti caldura placuta demna de un rege. Poate daca esti mostenitorul coroanei britanice poti avea servetele umede care sa te curete la fiecare schimb de scutece, dar in rest...nu!

4. Incaltaminte pentru bebelus

Ummm...bebelusul nu poate inca sa mearga. In plus, daca te holbezi fara sa clipesti suficient timp la piciorul copilului tau, il vei vedea cum creste, la propriu.

5. Hainute scumpe

Asta cu hainutele scumpe este cam acelasi lucru cu cearceaful frumos de mai sus...cumpara hainute mai ieftine, din bumbac si in culori care sa se asorteze cu petele de tot felul.

6. Un carucior sofisticat

Sigur, daca esti acea persoana care si-a cumparat casa cu banii jos (si in numerar), atunci da-i inainte si cumpara cel mai avangardist carucior pe care il gasesti de vanzare, indiferent de cost. Daca esti ca noi ceilalti, atunci cumpara un carucior la mana a doua, sau foloseste unul primit de la prietenii cu copii care nu mai au nevoie de el.

Imi amintesc cum doamna de la magazin imi explica ca daca apas pe butonul asta si trag asa, caruciorul se va strange instantaneu si il voi putea ridica cu o singura mana in masina. Si mai imi amintesc cum ma intorceam din parc si aveam 3 pungute cu de toate si 2 gecute si o geanta si un bebelus si un carucior si cum nu am nimerit nici butonul si nici nu am reusit sa trag asa si uite asa m-am umplut de nervi de imi venea sa il arunc cat de colo si sa dau si cu masina peste el.

Morala? Cumpara un carucior simplu si functional, care sa nu coste o avere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lucruri bebelus Alegere lucruri bebelus Primele lucruri bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre