Lucruri necesare pentru bebe pe care le poti face chiar tu

/ / Modificat: 2014-04-10
Lucruri necesare pentru bebe pe care le poti face chiar tu

Lucrurile pentru bebelusi sunt un univers aparte de produse, in care proaspetii parinti sunt "aruncati" brusc si sunt nevoiti sa se descurce, pentru a asigura copiilor absolut tot ce au nevoie pentru a fi ingrijiti si crescuti corespunzator. Multe dintre produse sunt foarte scumpe si nu merita investitia, in conditiile in care sunt folosite cateva luni si apoi date la o parte pentru a face loc altora. Realizarea manuala a multora dintre ele ajuta parintii nu doar sa economiseasca bani, ci sa ofere bebelusilor lucruri si obiecte personalizate, unice si, cel mai important, sigure pentru sanatate.

Botosei

botosi-fetru-bebe

Fetrul sau panza se poate transforma, in foarte putin timp si cu minim de efort, in niste botosei senzationali pentru bebelusi. Nu este nevoie sa te informezi cu privire la calapod, forma si siguranta, intrucat la aceasta varsta, copiii nu merg propriu-zis in ei. Au mai mult rol decorativ, fiind folositi doar pentru a-i purta prin casa si a completa tinutele lor vesele si colorate.

Decupeaza o bucata de fetru pe masura talpii piciorului (putin mai mare) apoi decupeaza o alta bucata, pe care o cosi pe marginile talpitei, astfel incat sa formezi suprafata botoseilor. Ai grija sa nu fie prea stramti, pentru a nu incomoda bebelusul si a-l irita.

Body-uri personalizate

body-pictat-bebelus

Ravnesti la body-urile personalizate si inedite din magazine, insa stocul tau cu astfel de hainute este deja mult prea mare pentru a mai irosi bani pe altele noi. Daca ai printre ele body-uri monocromatice, fara imprimeuri, le poti personaliza singura, cu o simpla pensula si vopsea industriala speciala pentru texturi.

Poti scrie mesaje personalizate sau numele bebelusului pe ele ori poti picta tot soiul de figurine simpatice. Acelasi lucru este valabil si pentru alte lucruri monocromatice din garderoba copilului.

Carusel din fotografii sau jucarii

carusel-bebelus

Nu trebuie sa investesti sume colosale pentru a oferi bebelusului tau posibilitatea de a-si dezvolta vederea si abilitatile motrice invartind si tragand de jucarii agatate deasupra patutului, intr-un carusel. Il poti improviza singura, acasa, cu ajutorul catorva obiecte simple: un disc circular din plastic sau lemn, imbracat in fetru sau hartie colorata si cateva panglici pe post de agatatoare. Poti agata pe el jucarii pe care bebe deja le-a strans in colectie sau, pentru un efect autentic, poti agata poze de familie in ipostaze simpatice si vesele.

Bavetici

bavetici

Recicleaza vechile camasi sau tricouri ale membrilor familiei si transforma-le in bavetici simpatice pentru bebelus. Decupeaza-le in formele specifice baveticilor si coase-le pe bucati de fetru in aceeasi forma. Pentru inchidere, poti aplica un arici sau poti coase doua bucati de panglica.

Paturica

paturica-crosetata

Paturica folosita pentru invelirea sau infasarea bebelusului se transforma intr-o amintire nepretuita peste ani, pentru majoritatea parintilor. Este inca un motiv in plus, pe langa economisirea unor bani, sa o confectionezi manual. Ai la dispozitie doua variante simple: crosetat (daca dai dovada de astfel de abilitati) sau peticit (coaserea diverselor bucatele de material textil, din tricouri, bluze sau camasi vechi). Important este sa fie cat mai vesela si colorata si sa ilustreze bucuria si dragostea pe care o porti pentru bebelusul tau.

Bentite

bentita-bebelus

Bentitele sunt accesorii care au patruns din plin in moda pentru copii, iar mamicile din toata lumea cauta cele mai sic, interesante si vesele moduri de a completa tinutele dragalase ale fetitelor. Nicio bentita cumparata nu va arata mai bine si nu va fi mai frumoasa in parul fetitei tale precum cea creata manual de tine, acasa, din bucati de dantela, cu flori confectionate din bumbac sau crosetate aplicate in parti.

Caciulite

caciula-crosetata

Daca esti priceputa la crosetat, nici caciulitele nu vor mai deveni o investitie costisitoare. Din cateva gheme de ata colorata , poti realiza o multime de caciuli simpatice pentru bebe. Daca nu stii sa le modelezi, poti cauta diverse tutoriale pe internet, care iti vor arata, pas cu pas, cum sa transformi caciula in Winnie The Pooh, Minnie sau Mickey Mouse etc.

Husa pentru salteaua patutului

husa-saltea

Obisnuiesti sa imbraci salteaua patutului in diverse huse cu elastic? Poti recicla diverse materiale textile de prin casa - camasi, tricouri etc. - pentru a le transforma in astfel de accesorii. Tot ce trebuie sa faci este sa le decupezi pe dimensiunile saltelei si sa le cosi un elastic de jur imprejur.

Hainute

haine-bebe

Nu trebuie sa fii o croitoreasa desavarsita pentru a confectiona cateva hainute pentru bebelusul tau. Ai nevoie de cateva materiale textile, un centimetru, o foarfeca, elastic, ac, ata si de cat mai multa imaginatie, pentru a crea fustite, rochite si bluzite simple pentru copil.

Pernuta pentru alaptat

perna-alaptat

Daca nu vrei sa investesti bani intr-o pernuta pentru alaptat, o poti confectiona acasa, prin decuparea a doua materiale identice, in forma de semiluna, umplute cu vata si cusute pe margini. Va fi la fel de pufoasa si confortabila ca oricare alta pernuta din comert, dar mai frumoasa, doar pentru ca este creata de mainile tale dibace.

Jucarii

jucarie-sosete

Sosetele bebelusului pot fi reciclate si transformate in jucarii moi si pufoase, pe care bebelusul sa le smotoceasca. De exemplu, poti confectiona din ele niste soricei adorabili. Umple sosetele cu vata, coase-le in capete, apoi, incepe sa le atasezi mustati, urechi, ochi, nas si codite din diverse materiale colorate.

Poti crea tot soiul de figurine din sosete umplute cu vata: iepurasi, puisori - sau personaje de desene animate - Minnie, Mickey Mouse, Winnie The Pooh, minioni din Despicable me etc. Poti confectiona si alte tipuri de jucarii, din alte materiale umplute cu vata: mingiute, cuburi, pe care sa le pictezi sau decorezi si sa le oferi bebelusului sa se joace cu ele.

Care este cel mai de pret lucru pe care l-ai confectionat pentru copilul tau, in perioada cand era bebelus? Ce alte lucruri, jucarii si obiecte ai mai improvizat pentru ingrijirea lui si din ce? Impartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lucruri necesare bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre