Masajul bebelusilor nascuti prematur

/ / Modificat: 2014-04-07
Masajul bebelusilor nascuti prematur

Masajul pentru bebelusi este o metoda excelenta de a ne apropia de copiii nascuti prematur. Atunci cand aflam ca vom avea un bebelus, incepem sa ne pregatim stiind ca avem la dispozitie noua luni pentru a aranja totul. Cand bebe vine mai devreme, apare insa o stare de soc pe langa starea naturala de ingrijorare. Cu ajutorul masajului putem stabili o prima legatura - baza comunicarii cu micutul nostru.

Beneficiile masajului pentru prematuri

Studiile au demonstrat ca masajul de relaxare, efectuat zilnic, ii ajuta pe bebelusii nascuti prematur:

  • sa ia in greutate;
  • sa doarma mai bine;
  • le scade nivelul de stres;
  •  ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile;
  • scurteaza timpul petrecut in spital.

In acelasi timp, de beneficiile masajului se pot bucura si parintii, deoarece vor reusi sa isi inteleaga copilul mai bine si sa se adapteze la noul stil de viata mai repede. Din aceste motive, in mai multe maternitati din lume exista programe prin care parintii sunt incurajati si invatati sa isi maseze copii.

Ce trebuie sa stii

Atunci cand vorbim de masajul pentru bebelusii nascuti prematur trebuie sa luam in calcul mai multi factori:

  • varsta la nastere;
  • starea de sanatate;
  • eventuale tratamente medicale si masuri de precautie.

Ei sunt foarte fragili si necesita mult mai multa atentie decat bebelusii nascuti la termen, astfel ca in functie de varsta lor si de asistenta medicala necesara trebuie sa adaptam si miscarile de masaj. Acestea pot varia de la o simpla atingere pana la miscari mai complexe.

Este indicat ca parintii sa urmeze un curs de masaj inainte de a incepe sa isi maseze bebelusii, in special datorita fragilitatii acestora. De asemenea, este bine ca, cel putin pe perioada cat sunt in spital, parintii sa isi maseze copiii sub supraveghere medicala si urmarind indeaproape orice semn de stres din partea copilului. Aceste semne pot fi: agitatie, modificari ale pulsului, respiratiei, tensiunii, nivelului de oxigen in sange sau ale culorii pielii.

Un alt aspect important este starea de spirit a celui care maseaza. E recomandat sa fiti cat mai relaxati si mai calmi. Incercati sa va bucurati de aceste momente in ciuda tuturor greutatilor deoarece copiii au un al saselea simt extrem de bine dezvoltat. Daca veniti in preajma lor cu o stare negativa ei o vor prelua.

Mirela Dragota

Instructor de masaj pentru bebelusi

www.masajbebe.ro

www.facebook.com/pages/Masaj-Bebe

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masaj bebelusi Bebelusi prematuri

Articole recomandate

Citeste si despre