Povestea uimitoare a fetitei care a avut doar 340 de grame la nastere

/ / Modificat: 2018-10-25
Povestea uimitoare a fetitei care a avut doar 340 de grame la nastere

O fetita care a cantarit doar 340 de grame la nastere a supravietuit, spre surprinderea medicilor de la Spitalul din Birmingham, care au ajutat la venirea ei pe lume. Bebelusul a intrat in galeria celor mai mici copii din lume.

Dupa nastere, mamica a fost informata de medici ca sansele de supravietuire ale micutei sunt infime.

"Am plans tot timpul. Nu puteam sa cred ca ceva atat de mic ar putea supravietui," a povestit mama fetitei pentru presa britanica.

Micuta a contrazis-o imediat si i-a aratat ca lupta sa continue aventura abia inceputa pe acest Pamant.

"Era foarte mica, dar foarte activa. Isi misca incontinuu manutele, de fapt, ea supravietuia," a mai dezvaluit Lorraine, mama micutei.

In timpul sarcinii, medicii au avertizat-o pe Lorraine ca dezvoltarea fatului este extrem de lenta, dar dupa 15 ani de incercari de a avea un copil, femeia nu a vrut sa renunte la sarcina. Si a continuat sa spere ca-si va tine in brate copilul, in ciuda tuturor riscurilor.

Cand am auzit cum ii bate inima, mi-am spus: "Nu-l pot opri, nu pot sa-l opresc", a explicat mama.

prematur-1

Aaliyah, asa cum a fost botezata fetita, a avut avantajul ca, la o greutate ata de mica, a fost mai usor sa iasa din pantec. Dar chiar si asa, Jeff Bissenden, medicul care a avut grija de ea considera ca este "incredibil ca nu a murit".

In aceste cazuri apare de obicei un avort, insa aceasta femeie a dat nastere unei fetite care "a lovit-o" ca si cum ar fi spus: "Vreau sa traiesc," a spus Bissenden.

Pana in prezent, cel mai mic nou-nascut care a supravietuit in Regatul Unit a cantarit 425 de grame la nastere, in 2001 la Liverpool. In lume, printre copiii care s-au nascut cu o greutate mai mica decat a Aaliyah se numara un bebelus din Statele Unite, care a avut doar 311 grame cand a venit pe lume.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prematuri Bebelusi nascuti prematur Bebelus prematur Bebelusi prematuri

Articole recomandate

Citeste si despre