Cum si de ce trebuie sa-i faci bebelusului masaj facial

/ / Modificat: 2021-10-26
Cum si de ce trebuie sa-i faci bebelusului masaj facial

Masajul facial are numeroase beneficii pentru bebelus. Acesta, desi nu este la fel de popular precum amsajul spatelui, trebuie inclus in rutina de ingrijire a bebelusului.

Masajul facial este la fel de relaxant pentru copii cum este si pentru adulti. In plus, este o tehnica simpla care poate fi practicata la orice varsta. Asadar, daca doresti sa petreci un moment tandru alaturi de copil si sa il ajuti sa se relaxeze, trebuie sa incerci acest tip de masaj.

Desi ai crede ca bebelusii sunt mereu relaxati, deoarece nu au nicio grija, acest lucru nu este deloc asa. Bebelusii se adapteaza in mod constant la lumea din jurul lor si acest lucru poate crea momente de tensiune sau disconfort. Uneori, se simt, de asemenea, obositi de atatia stimuli si le este greu sa se relaxeze si sa adoarma. In acest sens, masajele faciale ii pot ajuta sa-si gaseasca calmul si sa se odihneasca mai bine.

Cum ii faci masaj facial bebelusului? Instructiuni pas cu pas

Inainte de a incepe, este necesar sa pregatesti camera astfel incat atat tu cat si bebelusul sa va simtiti confortabil.

Camera trebuie sa aiba o temperatura calda, o lumina slaba si niste sunete relaxante, precum sunetele naturii (apa care curge, pasari care canta, ploaie, etc). Asaza-l pe cel mic pe pat. Spala-te bine pe maini si aplica putin ulei pentru bebelusi.

Incepe cu miscari usoare. Asigura-te ca mainile sunt calde inainte de ale pune pe fata bebelusului. Daca sunt reci, freaca-le bine una de alta pana se incalzesc, iar uleiul se distribuie uniform.

Maseaza usor, cu ajutorul degetelor, fata bebelusului, incepand din centrul fruntii si continuand spre exterior. Apoi continua pe tample si obraji, prin miscari circulare.

Maseaza intreaga fata a bebelusului. Dupa ce uleiul este bine distribuit pe fata bebelusului, maseaza bine fiecare parte a fetei, de la frunte, la obraji si pana la barbie.

Cu varful degetelor, aplica o preiune usoara spre exterior pentru a stimula circulatia sangelui. Imagineaza-ti o linie mediana centrala pe frunte si, de acolo, masati in directia urechilor bebelusului dumneavoastra. Dupa cateva repetari, continua sa masezi spre obraji si in jurul buzelor. Fiecare secventa poate fi repetata de 4 sau 5 ori.

Eliberarea tensiunii faciale. Asaza palmele ambelor maini pe partea inferioara a obrajilor bebelusului si fa o miscare simetrica, spre crestetul capului, incercand sa tragi usor pielea. Acest tip de miscare ajuta la eliberarea mai usoara a tensiunii musculare. Poti repeta miscarea de mai multe ori.

Aplica miscari circulare in zona tamplelor. Miscarea circulara favorizeaza circulatia sangelui in zona respectiva si ajuta la o relaxare profunda.

Finalizeaza masajul cu o frecare usoara a fetei. Trece usor ambele maini pe intreaga suprafata a fetei bebelusului, fara a atinge ochii sau gura. Apoi aplica miscari lente si superficiale pentru a reduce si mai mult tensiunea si pentru a incheia sedinta.

De ce este important sa-i faci copilului masaj facial

Masajul facial pentru sugari devine din ce in ce mai popular datorita beneficiilor sale mari si imediate. Din ce in ce mai multi parinti invata cum sa desfasoare acest tip de practica, datorita numeoraselor avantaje pe care le are:

  • Imbunatateste comunicarea non-verbala dintre mama si bebelus.

  • Ajuta copilul sa se relaxeze prin eliberarea de hormoni responsabili cu relaxarea.

  • Imbunatateste calitatea odihnei.

  • Il ajuta pe copil sa-si cunoasca limitele si forma propriului corp.

Masuri de precautie

Inainte de a incepe masajul facial al copilului trebuie sa tii cont de cateva masuri de precautie:

  • Nu forta copilul daca nu isi doreste

  • Nu ii face masaj facial copilului in timp ce plange, crezand ca il vei linisti

  • Ai grija la presiunea exercitata de degete: este important sa va pastrati mainile relaxate pentru a aplica corect masajul.

  • Nu apasa pe craniu: in timp ce masezi fata bebelusului ai grija sa nu apesi tare pe craniul copilului cu restul degetelor. Nu uita ca aceste oase sunt inca foarte fragile, fiind inca in formare.

Taguri Masaj bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre