60% dintre parinti nu se joaca cu copilul lor doua ore pe saptamana

/ / Modificat: 2019-04-12
60% dintre parinti nu se joaca cu copilul lor doua ore pe saptamana

Sase din zece parinti nu petrec doua ore pe saptamana jucandu-se cu copilul lor, potrivit studiului #Juegaconellos realizat de o compania importanta de jucarii.

Desi, trei din patru parinti admit ca jocul cu copiii este foarte important si considera ca este un lucru foarte pozitiv, nu numai pentru copil, ci si pentru ei, in practica nu dedica cateva ore jocului de familie.

Constienti de lipsa de timp

Studiul a fost realizat pe un esantion de 500 de parinti, dintre care doi din trei sunt constienti ca nu petrec suficient timp cu copilul lor. Cu toate acestea, in acest sens, 54% spun ca se simt comunicativi cu copiii, iar 39% spun ca se simt "ca noi".

In general, parintii sunt constienti de faptul ca nu au timp sa se joace cu copilul, dar recunosc ca joaca le provoaca sentimente pozitive si le ofera uneori solutii pe care le pot aplica in alte domenii ale vietii lor. Pe de alta parte, 18% dintre parinti vad jocul cu cel mic drept o obligatie, iar 4% recunosc ca se simt dezorientati, deoarece nu stiu cum sa joace. 1,8% recunosc ca sunt nerabdatori sa termine cat mai repede, iar 1,4% considera ca joaca cu copilul este plictisitoare.

Psihologul Alicia Banderas, care a participat la studiu, afirma ca "adultii inca mai cred ca joaca impreuna este mai importanta pentru copii decat pentru noi ca parinti, dar ne-ar fi surprins daca stim beneficiile jocului."

Printre numeroasele sale beneficii: imbunatateste stapanirea emotiilor, reduce stresul si permite obtinerea flexibilitatii mentale si a vitalitatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti si copii Joaca Beneficii joaca Joaca parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre